Boldog szülinapot, Google Play Áruház!

Hirdetés

A Google Play Áruház 2012 március 6-án startolt, noha a digitális tartalomszolgáltatás már 2008-ban elindult Android Market néven. Jelenlegi formáját, ezen a néven a 4.0.4-es Ice Cream Sandwich Android verzió alatt kezdte kialakítani a keresőóriás. 2009 márciusában mindössze 2300 alkalmazás volt elérhető a rendszerben. A Google 2012-ben vonta egy brand alá az Android Marketet, a Google Musicot és a Google eBookstore-t. Az azóta eltelt öt évben több millióra növekedett a tartalmak száma: 40 millió zeneszám, 5 millió könyv és még ennél is több filmből válogathatnak a felhasználók, 2011 óta pedig fizetős tartalmak is elérhetőek.

Így nézett ki az Android Market ikonja
Így nézett ki az Android Market ikonja

A Google Play Áruház jelenleg több, mint egy milliárd aktív felhasználót jegyez 190 országból, ami majdnem az összes független (az államiság alapvető ismérveivel rendelkező) államot jelenti. Kivéve ugye hármat. Az évforduló örömére a Google összeszedte a toplistás tartalmakat külön kategóriákba rendezve. Érdekes lett volna egy globális toplistát látni, de ezúttal be kell érnünk az Egyesült Államokra vonatkozó adatokkal. Bár, a mobilos játékpiacot ismerve, valószínűleg sejtjük, hogy a legnépszerűbb játékok listája másképpen alakulna, ha például a Japán letöltések is versenyben lennének.

A mostani dizájn
A mostani dizájn [+]

Az elmúlt öt év legnépszerűbb játékai tehát sorrendben a Candy Crush Saga, a Subway Surfers, a Temple Run 2, a Despicable Me és a Clash of Clans. A legtöbbször telepített alkalmazások listáját a Facebook és a Messenger vezetik, pedig a készülékekre eleve előtelepített verziókat nem is számolták bele. A harmadik a Pandora Radio, amit az Instagram és a Snapchat követ. A legnépszerűbb könyvek listáját a Szürke ötven árnyalata nyitja, amit az Éhezők viadala trilógia és a Trónok harca első része követ. A többi kategória, mint zene, album stb. toplistáit erre lehet átböngészni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés