Hirdetés

Bivalyerős lesz a MediaTek új nyolcmagosa

A tajvani MediaTek másfél év alatt az egyik legnépszerűbb mobilchipset gyártóvá lépett elő, köszönhetően elsősorban belépőszintű megoldásainak, amelyek elképesztően sok, főleg Ázsiában értékesített készülékben kötöttek ki. A gyártó sikertörténette újabb lendületet vehet, egyfelől ugyanis a MediaTek profitálhat a legtöbbet az Android One projektből, ami száz dollár alatti készülékek piacra dobását vetíti előre szegény országokban, másfelől viszont a közép- és felsőkategóriában is komoly szereplővé válhatnak, például az MT6595-ös SoC piacra dobásával.

A MediaTek MT6595 kiválóan teljesít AnTuTu-ban

Az MT6595 az ARM big.LITTLE megoldására épülő, nyolcmagos CPU-val rendelkező chipset. amely négy nagy teljesítményű és négy kis fogyasztású processzormagot kapott. Ezek ráadásul bármilyen kombinációban használhatók az optimális teljesítmény/fogyasztás érdekében, akár mind a nyolc mag is futtatható egyszerre. Ennek megfelelően a MediaTek új megoldása remekül szerepelt az AnTuTu szintetikus teljesítménytesztben, ígéretes jövőt előrevetítve az MT6595 számára. Nem a nagy teljesítmény a chipset egyetlen fontos tulajdonsága: az SoC LTE-támogatást is kapott, hogy adatsebességben is felvegye a kesztyűt a Qualcommal és a többi csúcskategóriás szereplővel. A chipset továbbá támogatni fogja a H.265 videokódolást és a 4K2K megjelenítőket, úgyhogy ha valamely szereplő QHD-nál nagyobb felbontású megjelenítőt tette készülékébe, akár a MediaTek megoldását is választhatja annak meghajtásához. Az MT6595 három változatban kerülhet piacra, hogy pontosan mikor és mely készülékekben, arról egyelőre még nincs információ.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a MediaTek MT6795

    Másodpercenként négyszáznyolcvan képkocka sebességű szuperlassított Full HD videók rögzítésére is képes a MediaTek villámgyors LTE modemmel felturbózott 64 bites valódi nyolcmagos processzora.

  • 64 bites lapka az Allwinner műhelyéből

    A Hong Kong Electronics Fair szakkiállításon kerül kiállításra az alacsony árfekvésű megoldásairól ismert kínai chipgyártó első 64 bites processzora.

  • Kétmillió Android One mobil idén?

    A MediaTek becslései szerint idén közel kétmillió Android One modell találhat gazdára csak Indiában az év végéig.

  • Megérkezett az MT6753 SoC

    A MediaTek bejelentette legújabb, 64 bites architektúrájú, nyolcmagos processzorral szerelt chipsetjét.

Előzmények

Hirdetés