Bemutatta az Infinix második generációs gaming telefonját

Az Infinix GT 20 Pro MediaTek Dimensity 8200 Ultimate lapkát és vizuális segédprocesszort, 144 Hz-es kijelzőt és hátlapi LED fényeket kínál.

Bár egyelőre hazánkban nincs a vezető márkák között, a kínai Transsion Holdinghoz tartozó Infinix az ázsiai és közép-keleti, afrikai régiókban egyre magasabb helyezéseket ér el a gyártók versenyében, telefonjaik pedig Magyarországon is fel-fel tűnnek. Tavaly augusztusban mutatták be első, mobiljáték-orientált készüléküket, a GT 10 Pro modellt, most pedig egy nemzetközi bemutatón megérkezett utódja, a GT 20 Pro. Árakat egyelőre nem közölt a cég, azokat lokálisan, adott piacokra lebontva fogják későbbi időpontokban megosztani, annyit tudni, hogy 8/256 GB-os és 12/256 GB-os verzió is lesz a telefonból.

Ez a telefon lesz több PUBG bajnokság hivatalos készüléke idén
Ez a telefon lesz több PUBG bajnokság hivatalos készüléke is idén (forrás: Fonearena) [+]

A RAM típusa LPDDR5x, a tárhely pedig UFS 3.1-es. Érdekessége a készüléknek, hogy a MediaTek Dimensity 8200 Ultimate SoC mellett dolgozik egy Pixelworks X5 Turbo vizuális processzor chip is a telefonban, mely a játékok FPS interpolációjáért és a képkockaszám stabilan tartásáért felel. Az Infinix azt állítja, a telefon egy órányi játék alatt képes tartani a 90 vagy 120 FPS-t címtől függően: a CoD Mobile és a PUBG Mobile 90 FPS-t, a Honkai: Star Rail és a Genshin Impact 120 FPS-t érhet el és tarthat stabilan.

A három színváltozat
A három színváltozat (forrás: Fonearena) [+]

Van a szoftverben egy Esports Mode nevű funkció, ami a szokásos beállítások mellett az FPS szám szabályzására, illetve a CPU és GPU optimalizálására is jó. Az előző generációs modellhez képest nagyobb a beépített gőzkamrás hűtőrendszer, emellett pedig a GT 20 Pro kapott egy fázisváltó anyagból (PCM) készült réteget is a hőelvezetés javításának érdekében.

A dizájn a metált és a sebességet akarja megidézni, a hátlapon személyre szabható RGB LED-ek vannak, ezek pedig pár játék esetén egyedi mintában villognak. Az Android 14-es rendszerben van lehetőség arra is, hogy egyedi értesítésekre vagy zenelejátszásra reagáljanak a hátlapi LED fények. A telefonon az XOS 14 felhasználói felület fut, az Infinix pedig két Android-frissítést és három évnyi biztonsági patchet ígér a készülékre.


(forrás: Fonearena) [+]

A kijelző 6,78 hüvelykes, FHD+ felbontású, sík LTPS AMOLED panel 144 Hz-es frissítéssel. Egyedül a 32 megapixeles előlapi kamera töri meg a kijelzőt, ez apró lyukban kapott helyet. A hátlapon egy Samsung ISOCELL HM6-os szenzort és optikai képstabilizációt használó főkamera található, mellette két 2 MP-es segédszenzor és LED villanó. A hátlap alatt 5000 mAh-s akkumulátor, amihez 45 wattos töltés jár, töltővel a dobozban.


(forrás: GSMArena) [+]

Adott az 5G-s kapcsolat, van NFC, kijelzőbe épített ujjlenyomat-leolvasó, sztereó hangszórók, viszont a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó hiányzik, csak USB-C van a készüléken. A telefonhoz csatlakoztatható a hátlapra hűtő, illetve ravaszbillentyűk is, utóbbiak saját rezgőmotorral nem rendelkeznek, de a készülékben az elődnél erősebb, X-tengelyű lineáris vibramotort építettek, amivel sokkal jobb haptikus visszajelzéseket ígér.

Előzmények

Hirdetés