Bemutatkozott a Zuk Edge

Qualcomm Snapdragon 821, rendkívül keskeny kávák, ujjlenyomat-olvasó és pulzusmérő szenzor, akár 6 GB RAM, illetve kedvező ár: ezek az új mobil fő hívószavai, ami Kínában január első napján startol.

Néhány nappal ezelőtt egy hivatalos poszter tette biztossá, hogy december 20-án, azaz ma mutatkozik be a Zuk Edge, ami ennek megfelelően meg is történt. Nagy meglepetést nem hozott a Lenovóval laza kapcsolatot ápoló márka bemutatója, hacsak az nem számít annak, hogy az elnevezés ellenére nem olyan erőteljes a képernyő két szélének lekerekedése, mint bármelyik Edge-típusjelzésű Samsung, vagy akár a Xiaomi Mi Note 2 esetén. Büszkén hirdetik viszont, hogy nagyon keskenyre tudták venni a kávákat, állítólag 86,4%-át foglalja el a kijelző az előlapnak, de ha a 142,9 x 74,5 milliméterhez számoljuk az 5,5 hüvelyket, akkor inkább 78,3% tűnik reálisnak, ami egyébként még mindig nagyon korrekt. A megjelenítő Full HD felbontású, az ígéretek szerint 1500:1-es kontrasztaránnyal, 178 fokos betekintési szögekkel és 500 nites fényerővel.

5,5 hüvelykes kijelző van az előlapon, de csak enyhe a lekerekítés a széleken
5,5 hüvelykes kijelző van az előlapon, de csak enyhe a lekerekítés a széleken [+]

Felszereltség szempontjából az idei év egyik favorit csúcslapkája, a Qualcomm Snapdragon 821 került bele 2,35 GHz-es maximális órajelű, négymagos Kyro processzorral, Adreno 530-as, 653 MHz-es IGP-vel, 14 nanométeres gyártástechnológiával, 64 gigabájtos, UFS 2.0 tárolóval és felszereltségtől függően 4 vagy 6 gigabájt rendszermemóriával. Előlapján ujjlenyomat-olvasóval (U-Touch) egybekötött home gomb található, az aljáról nem maradt le a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, és örülhetünk az USB 3.1-es adatátvitelre képes Type-C portnak is. Nem maradt ki a 802.11 a/b/g/n/ac routereket támogató kétcsatornás WiFi, a Bluetooth 4.1, és ami itthon igazán jó hír, a B20-as LTE sem!

Ujjlenyomat-olvasó is került az előlapi gombba
Ujjlenyomat-olvasó is került az előlapi gombba [+]

A hátlapi kamera 13 megapixeles, 1,3 mikronos szenzorpixelekkel dolgozik, az f/2,2 apertúrájú lencséjét viszont nem segíti optikai képstabilizátor és lézeres fókuszsegéd sem, egyedül a PDAF-technológiát és a kontrasztalapú megoldást tudja kombinálni az élesítéshez. Az előlapi kamera 8 megapixeles, optikája f/2.2 rekeszértékű. A ledes villanó mellett pulzusmérő is helyet kapott, ám ennek szoftveres hátteréről semmit nem árult el a cég. A 3100 mAh kapacitású, beépített lítium-ion akkumulátort Quick Charge 3.0 technológia segítségével lehet rövid idő alatt feltölteni.

A hátlap síkjából enyhén kilóg az optika, hardveres képstabilizálásról ennek ellenére nem beszélhetünk.
A hátlap síkjából enyhén kilóg az optika, hardveres képstabilizálásról ennek ellenére nem beszélhetünk [+]

A 160 grammos, meglehetősen vékony (7,7 mm) mobil fekete és fehér színekben kerül a boltok polcaira január elsejétől Kínában, itthon azonban nem valószínű, hogy várhatunk hivatalos forgalmazást. A kinti árak nagyjából 100 ezer forint körül alakulnak a 4 GB RAM-mal szerelt, 110 ezer forint körül a 6 GB RAM-mal szerelt változat esetén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZUK

Előzmények

Hirdetés