Bemutatkozott a YU Yutopia

A december 7-ére prediktált YU Yutopia bemutatása csúszott néhány napot, de nem kellett rá sokat várni, az indiai piacon máris megjelent a gyártó csúcsmodellje, ami unibody alumínium készülékházzal és Qualcomm Snapdragon 810 lapkakészlettel kívánja meghódítani a vásárlók szívét. Az előlapon 5,2 hüvelykes, QHD (azaz 1440 x 2560 pixel) felbontású Sharp LCD megjelenítő látható, amely 564 ppi-s képpontsűrűséget tud felmutatni, védelméről pedig Corning Gorilla Glass gondolskodik. A melegedése kapcsán hirhedté vált rendszerchiphez Adreno 430 grafikus gyorsító, 32 gigabájtnyi háttértár és 4 gigabájt LPDDR4 RAM tartozik, a microSD bővítési lehetőség adott.

Bemutatkozott a YU Yutopia
[+]

A hátlapján nem csak egy kör alakú ujjlenyomat-olvasó, hanem egy 21 megapixeles kamera is figyel a Sony IMX230 szenzorával, a PDAF-autofókusz és az optikai képstabilizátor adott. A gyári tartozékként járó fülhallgató a House of Marley műhelyéből származik, a Yutopia-felhasználók 6 hónapra teljes értékű előfizetést is kapnak a Gaana nevű streaming szolgáltatáshoz. Az Android 5.1 alapú szoftver Cyanogen OS 12.1 ROM-mal fut, a Marshmallow frissítés a későbbiekben várható. A burkolat alá 3000 mAh kapacitású akkumulátor került, a Qualcomm QuickCharge 2.0 szabványnak köszönhetően pedig a gyorstöltés is megoldott. A YU Yutopia elsődlegesen az indiai piacon szeretne helyet találni, ennek megfelelően számos India-exkluzív szolgáltatást is kapott a telefon, az ára pedig kinn 24 999 rúpia, ami körülbelül 110 000 forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

  • December 7-én érkezik a YU Yutopia

    A kéminformációkon kívül már egy sajtómeghívó is igazolja, hogy érkezik a vállalat zászlóshajója, ami nem egy phablet, hanem egy 5,2 hüvelykes kijelzővel szerelt mobil lesz.

  • Csúcsmodellel készül az indiai YU

    A Micromax-szel összeköthető vállalat az elérhető árú, szerényebb felszereltségű modellek után egy igazi zászlóshajóval kíván előállni.

Hirdetés