6 hüvelykes kijelzővel startolt el a YU újdonsága

Hirdetés

Még novemberben tűnt fel a GFXBench adatbázisában a YU6000 modellszámú készülék, amiből valóság csak most lett, hiszen Indiában bemutatkozott a Yureka Note. A történet persze nem ennyire egyszerű, hiszen online még nem kapható a mobil, ám a boltok polcaira már felkerült, legalábbis az interneten terjedő képek erről árulkodnak.


[+]

Amit a készülékről tudni érdemes: az előlapján egy 6 hüvelykes, Full HD kijelző szolgáltatja a tartalmat, a chipset kiléte ugyan még ismeretlen, ám azt lehet tudni, hogy egy 64 bites, 1,5 gigahertzes nyolcmagos processzor dolgozik a burkolat alatt, méghozzá 3 gigabájt RAM-mal megsegítve. Az adattároló 16 gigabájtos és microSD-vel bővíthető, az energiaellátást a 4000 milliamperórás akkumulátor biztosítja, ami a gyorstöltést is támogatja.

A fotózni vágyók a 13 megapixeles hátlapi és a 8 megapixeles előlapi kamerában élhetik ki magukat, rendszerszinten az Android 5.1 Lollipopra kell számítani, van ujjlenyomat-olvasó, két SIM támogatás, méghozzá 4G hálózatokon. A YU újdonsága 14 999 rúpiába kerül, ami járulékos költségek nélkül átszámolva 62 ezer forintot jelent.

Azóta történt

  • QHD kijelzővel száll ringbe a CREO újdonsága

    A Mark 1 névre hallgató készülék ugyan egyelőre csak a világ második legnépesebb országában kapható, a felszereltsége miatt mégis említést érdemel.

  • Bemutatkozott a YU Yunicorn

    A YU legújabb készüléke a Redmi Note 3 ellen versenyez, köszönhetően többek között az 5,5 hüvelykes kijelzőnek, valamint a 4 gigabájt RAM-nak.

Előzmények

  • Bemutatkozott a YU Yutopia

    A gyártó csúcsmodellje Qualcomm Snapdragon 810 lapkakészletet, 5,2 hüvelykes kijelzőt és Sony IMX230 szenzorral ellátott kamerát kapott.

  • Bemutatkozott a Yu Yureka Plus

    Felső-középkategóriás phabletett mutatott be az indiai illetőségű, Yu, ami különálló márkaként működik, de a Micromax-szal köthető össze.

Hirdetés