Bemutatkozott a Vivo Y75

Jövőre rengeteg érdekesség történhet a Vivo háza táján, állítólag már a CES-en érkezik a kijelzőbe integrált Synaptics Clear ID FS9500 kódjelű ujjlenyomat-olvasóval szerelt, piacra dobásra kész mobiljuk, illetve, ha már a kínai és indiai piacon igazán jól szerepelnek, a globális terjeszkedés is folytatódhat 2018-ban, ebben a Qualcomm is jelen lesz, mint partner. 2017 végére egy egyszerűbb eszköz bemutatását hagyták, az Y75 lényegében a V7 kínai változata, visszafogottabb kamerás képességekkel.


[+]

Adott tehát az 5,7 hüvelykes, HD+ felbontású, 18:9-es FullView kijelző, a nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 450 rendszerchip, a 4/32 GB-os memóriapáros, valamint az Android 7.1-re épülő FunTouch 3.2 rendszerfelület is. Eltűnt azonban a rendkívül jónak mondott 24 megapixeles szelfikamera, helyette egy 16 megapixeles egység dolgozik, ami egyébként ugyanúgy képes egy egyszerűbb, arcfelismerős feloldásra, mint a nagytesó. A hátlapi kamerát 13 megaixelesre csökkentették, de megmaradt az ujjlenyomat-olvasó.


[+]

Ugyanakkor a kínai változat ára is barátságosabb, mint a globális modellé: az 1598 jüanos helyi ár nagyjából 64 000 forintot takar, míg a V7 mellett 80 000 forintot meghaladó összeg szerepel a legtöbb piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Előzmények

  • Vivo X9 - vivatlan vendég

    A Vivo készüléke erős felső-középkategóriás szerkezet, komoly szelfiképességekkel, viszont adott közegben és szinten borzasztóan drága. Plusz nem tud magyarul, de angolul is alig.

  • Vivo Y55 - nem érdemes Vivódni vele

    Lehet piaca az Ázsiában elismert Vivo olcsó modelljének, csak nem itt, nem most és nem ennyiért. A gyártót viszont ne írjuk le, csak jöttére, kelet felől egyhamar ne számítsunk.

Hirdetés