Bemutatkozott a MediaTek Helio G85

1 GHz-esre pumpált grafikus maggal, Cortex-A75 processzormagokkal, középkategóriás modemmel és 48 megapixeles főkamera-támogatással érkezett az új, hétköznapi gamereknek szóló rendszerchip.

A MediaTek Helio G85-höz kapcsolódóan először egy komplett mobil, egész pontosan a Redmi Note 9 mutatkozott be, ekkor még csak a számozásból és a grafikai egység típusából tippeltünk arra, milyen erős hardverre számíthatunk, mostanra azonban a beszállító hivatalos oldalán is megjelentek a chiphez kapcsolódó pontos információk.


[+]

Processzor terén nincs komoly változás a G80-hoz képest, a nyolcmagos egység két darab Cortex-A75 maggal, 2 GHz-es maximum mellett adja a legjobb sebességet, míg a maradék hat Cortex-A55 mag végzi a részterheléses feladatokat, 1,8 GHz-es csúccsal. A Mali-G52 grafikai egység a bűvös GHz-es világba lépett, egész pontosan 950 MHz-ről ugrott 1 GHz-re. Büszkén említik infografikákjukon a VoW (Voice Wakeup, beszédre való felébresztés) integrációt, amivel a hangasszisztensek sokkal kedvezőbb fogyasztás mellett tudnak a háttérben futni.

Említik továbbá a HyperEngine játékos technológiát, ami többek közt az online játékosoknak lesz jó, hiszen folyamatosan figyeli a Wi-Fi és LTE hálózatokat, hogy amennyiben előbbi valami hibát vagy lassulást mutat, 13 milliszekundum alatt tudjon mobilnetre váltani az eszköz, és ne legyen semmilyen hiba a kapcsolat folyamatosságában. Intelligens és dinamikus menedzsmentről beszélnek a CPU, a GPU és a memória kapcsán is, LPDDR4x egységből 1800 Mhz-es maximummal kerülhet bele legfeljebb 8 GB.


[+]

Kamerából akár 48 megapixeles főkamerát tehetnek a gyártók akár 4-1-es pixelegyesítéssel, párhuzamos feldolgozás esetén 16 + 16 megapixelt bír el a képfeldolgozó. Kijelzőből Full HD+ felbontású, legfeljebb 60 Hz-es képfrissítésű kerülhet a középkategóriás mobilokba, nem marad el továbbá a Cat7-es LTE, a Bluetooth 5.0, a 802.11 ac-s Wi-Fi, és a GPS-GLONASS-Beidou-GLONASS támogatás.

A Redmi Note 9 egy körülbelül 65 ezer forintos, azaz kényelmesen 200 euró alatti alapárú készülék, ilyesmiből valószínűleg többet is fogunk látni mostanában ezzel a chippel, hiszen a MediaTek már több gyártónak is szállítja a chipet.

Azóta történt

Előzmények

  • Nubia Red Magic 3s - nehéz-tüzérség

    A Nubia Red Magic 3s nyers ereje letaglózó, a játékélmény kifogástalan, de mint hétköznapi készülék, kissé kényelmetlen. És óriási.

  • ASUS ROG Phone II - túlnövi a feladatot

    Reneszánszukat élik a játékra kihegyezett mobilok, a ROG márkanevet működtető ASUS-tól pedig el is várjuk, hogy komolyan vegyék a műfajt: de vajon tényleg ez ma a legjobb gamer mobil?

  • Mitől jó egy gamer telefon?

    Egyre több gyártó készít kimondottan játékosok számára okostelefonokat. A növekvő kínálat hatására végiggondoltuk, hogy szerintünk mitől jó egy efféle termék.

Hirdetés