Bemutatkozott a kameralyukas Nokia

Hirdetés

Mivel a HMD-féle nevezéktan masszívan eltér Ázsiában és a világ többi részén, egyelőre még csak erős tippjeink lehetnek azzal kapcsolatban, hogy milyen néven érkezik hozzánk a Nokia X71, várhatóan egyébként ez lesz a 8.1 Plus. A középkategória felső részébe szánt telefon legfőbb érdekessége nyilvánvalóan a 16 megapixeles kamerát rejtő szelfikamera, ez a bal felső sarokba került, ezzel párhuzamosan a felső káva csak egy apró hangszórósávnyi, illetve az alsó sem túl vaskos. A 6,39 hüvelykes Full HD+ kijelző állítólag 93%-os kijelző/előlap arányt ér el, egyébként 157,2 x 76,4 x 7,98 milliméteres dimenziókkal bír a telefon.


[+]

A fő kameraegység 48 megapixeles (azt nem tudjuk, milyen forrású a szenzor), mellette 8 megapixeles széleslátó és 5 megapixeles mélységérzékelő kapott helyett, mindezt a Zeiss márkanevével fémjelezve.  Hardveres téren Snapdragon 660 jutott bele 6 GB RAM-mal és 128 GB-os belső tárolóval, ez utóbbi akár 256 GB-tal is bővíthető, microSD segítségével.


[+]

A hátlapon hagyományos ujjlenyomat-olvasó látható, illetve nem maradt el a 3,5 milliméteres jack a Type-C csatlakozó mellett. A Nokia X71 az Android One program része, természetesen a 9.0 Pie verzióval érkezik. A 3500 mAh kapacitású akkumulátor 18W-os gyorstöltővel tud rövid idő alatt újra bevethető leni. A készülék április 30-án indul, Tajvanon 110 000 forint körüli áron. Nálunk minden bizonnyal vaskosabb árcímkére kell számítani, amikor bemutatkozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia 8.1 - Annyira plusz, hogy már nyolc

    A Nokai 8.1 ugyanaz a készülék, mint a Nokia X7, amit meg ugye a Nokia 7 Plus folytatásának szántak, így a Nokia 8.1-nek inkább van köze a felső középkategóriás modellekhez, mint a csúcsszériához.

Hirdetés