Bemutatkozott a Flyme 9

A Meizu legújabb kezelőfelülete sokat változik, légiesebb és modernebb lesz, de itt-ott persze erősen ismert alapokra építkezik.

A Meizu legfrissebb bejelentése az új Android kezelőfelületükről, a Flyme 9-ről szólt. Aki alaposan megnézi a képeket, itt-ott láthat főként iOS és One UI jegyeket a rendszerben, de a lényeg, hogy ez egy légies, modern megjelenést kölcsönöz az aktuális és a jövőbeli Meizu mobiloknak, a gyártó egyébként Alive Design-nak nevezte el a formavilágot.

[+]

A Flyme 9 a minimalista ikonkészlet mellett új elrendezést hoz a gyorskapcsolóknál és néhány egyéb menüpontban, 5 x 6-ra vált a főoldalak alapértelmezett ikonrácsa, új widgeteket kap, és a színvilágtól a szövegméreten át a vastagságig rengeteg minden lesz állítható. Jönnek új élő háttérképek, megváltozik a hangerőszabályzó felület, a kisablakos mód még tovább fejlődik (Small window mode 3.0), többek közt buborékba rejthető, bármikor elővehető funkciót kap, és a galériában is megújul a fotó- és videószerkesztés.

Az Android 11-es funkciókból kiindulva itt is megjelenik egy-egy alkalmazás engedélykérésének egyszeri engedélyezhetősége, a csoportosított értesítési felület, illetve az alkalmazások használatának részletes monitorozása, és mellé fog dolgozni a Flyme automatikus kártevőkeresője.

[+]

A zárt bétára már lehet jelentkezni, ha valaki a Meizu 17-tulajdonos, várhatóan március 5-én már el is indul, nem sokkal később pedig végleges változat is jöhet, többek közt a Meizu 16 tulajdonosok számára is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Előzmények

Hirdetés