Hirdetés

Bada alkalmazások: Kroll

Őszintén szólva csak az tűnt fel, hogy a bada alkalmazásboltban a legjobbra értékelt programok között a második helyen (a Need for Speed után) ott feszít egy Kroll nevű alkalmazás, amely csekély 160 megabájtos méretéve és igen impozáns képekkel izgalmasnak ígérkezett. Némi hely felszabadítása után le is ugrott ingyen a telefonra a program, amely egyébként iPhone-ra már 2008-ban kijött.

a menü nyitott könyv
a menü nyitott könyv

A Kroll egy oldalnézetű, de „háromdésített hatást keltő“ verekedős cucc, leginkább a Golden Axe juthat róla eszünkbe, már amennyiben tizenévesen volt szerencsénk ehhez a játékhoz PC-n. A menü elképesztően állatira jól néz ki és animál, kellemes zene hallatszik a háttérben, tehát elég jól indult a történet. Erről jut eszembe: elvileg van valami keretsztori is, de legyünk őszinték: egy olyan játéknál, ahol nulla gondolkodás, csak öldöklés a lényeg, a történet totálisan lényegtelen.

a kis tatukat könnyű lecsapni
a kis tatukat könnyű lecsapni

Kezdés után főhősünk épp elhagy valami tengerpartra vetett hajót, és elindul a sziget belseje felé (cél a nagyszínpad!), miközben az út már az elején egyre inkább láva jellegű anyagokból építkezik. Rögtön meg is jönnek beazonosíthatalan lények, amiket szét lehet csapni, konkrétan kétféle ütés létezik, egy bénább, de gyorsan kivitelezhető „tuszkolás“, meg egy izmosabb, fordulásból elkövetett suhantás, amit utána földre való csapás követ. Ezen kívül még az előre-hátra irányok vannak, és ennyi. Nincs ugrás, a mozgásérzékelőt nem használja ki a cucc, lineáris haladunk előre (néha hátra), csapunk, esünk, kelünk, megfekszünk, újraéledünk.

gyere, te vörös állat, megcsaplak és eltörik a vállad
gyere, te vörös állat, megcsaplak és eltörik a vállad

Természetesen a pályák végén általában van főellenség, ez pont olyan mint az előzőleg megismert szörnyek-barbárok, csak nagyobb és többet kell suhogtatni. A harmadik szint végén van egy komolyabb, kissé génhibás (vörös a bőre és baromi nagyra nőtt) lándzsás csávó, aki viszont bizonyos időközönként igen erőset odabök a készséggel, ezért tanácsos tőle ilyenkor távol tartsuk magunkat. Őszintén szólva a Kroll ezen túl a világon semmi újat nem tud hozni, bár láthatóan próbáltak bele változatos ellenségeket tenni (a nagyra nőtt darazsak például idegesítőek), illetve a zene is nagyon adja az aláfestést, de a „megyünk előre és ütünk, aztán jó lesz“ játékmód nem indokol akkora nagy hype-ot, mint amennyire elöl van a bada alkalmazások toplistáján, de mivel még viszonylag kevés játék van a platformra, ezért valahol érthető. A 160 megás méret viszont érthető a grafikai nívó és a sok animáció miatt.

Előzmények