Az Infinix is megcsinálta saját dinamikus szigetét

Csak a kínai márka “interaktív mágikus gyűrűnek” nevezi a Smart 8-on a szoftver animációit.

Nem feltétlenül ismeretlen az Infinix márkanév már Magyarországon sem, de a Transsion Holdings egyelőre még a távol-keleti és afrikai régióban mondható inkább elterjedtnek, bár a 2023 végi adatok alapján világszinten így is jelentős növekedést tudhattak be. Az Infinix a CES-en megkapta a leginnovatívabb mobiltelefonos márka címét is, bár ezeket a színváltásra képes hátlapi technológiájukért és a demózott vezeték nélküli töltési technológiájuk miatt kapták, nem pedig a most bemutatott Smart 8 okostelefonért. A készülék ugyanis alig mondható érdekesnek, a keret lapos, a hátlap is, kamerából kettő van (50 MP + 2 MP, és egy LED villanó), van ujjlenyomat-leolvasó a bekapcsoló gombban és megvan a kötelező USB-C csatlakozó is. Érdekesség a sztereó hangzás megléte.

Hirdetés

Infinix Smart 8Infinix Smart 8Infinix Smart 8 Infinix Smart 8 [+]

A hardver MediaTek Helio G36 köré épül, ez egy 12 nanométeres belépőszintű lapka 2023-ból nyolc ARM Cortex-A53-as maggal, melyek 2,2 GHz-re vannak skálázva. 4 GB RAM van a készülékben és 64 GB bővíthető flash tárhely, ezek mellett nem meglepő az Android 13 Go rendszer. Az előlapot egy 6,6 hüvelykes FHD+ felbontású IPS LCD kijelző foglalja el, mely 90 Hz-es frissítésre képes és relatív alacsonynak tűnik az ígért 500 nites fényesség. Van viszont egy szoftveres funkció, mellyel megpróbál kitűnni a tömegből a Smart 8-as, ezt pedig interaktív mágikus gyűrűnek nevezik. A pötty alakban a kijelzőbe vágott 8 megapixeles előlapi kamera köré a rendszer képes hosszúkás csíkban különböző animációkat rajzolni, melyben a töltés állapota, bejövő vagy folyamatban lévő hívás, arcalapú feloldás.

A beépített akkumulátor 5000 mAh-s, ezt 10 wattal lehet tölteni. A telefon világos árnyalatú színekben készül, van belőle fekete, fehér, sárga és kék is. Az Indiában gyártott eszköz 31 500 forintnak megfelelő 7499 rúpiáért kerül forgalomba Indiában, a nemzetközi forgalmazás ennél a belépőszintű eszköznél nem valószínű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés