Android 11-re vált az LG Velvet 4G

A koreai gyártó tartja a szavát: továbbra is él a régi mobilok terméktámogatása.

Hirdetés

Nem kis gyártásszámú különlegesség vagy erődemonstráció: az LG Velvet 4G-s variációja egy kifejezetten mutatós és jól egyberakott mobil lett, amitől nem csak a korai elektronikai óriás várta elkallódó mobileladásainak visszatérését a megfelelő ösvényre, mi is szívesen láttuk a szemrevaló és alapvetően jól sikerült telefont. A márka mobildivíziója végül mégis lehúzta a rolót, de ezzel a terméktámogatás, sőt: a meglévő modellek forgalmazása a készlet erejéig nem állt meg.


[+]

Előbb az LG Velvet 5G-s variációja kapta meg az Android 11 frissítést, valamikor még januárban, és bár a 4G LTE kiszerelés efféle szoftvercsomagja elég sokat késett, a márka Dél-Koreában bejelentette: készen áll a közzétételre, és legalábbis ott megindult az OTA csomag a tulajdonosok felé. A 4G-s Velvet meglepő, de a teljesítmény szempontjából üdvözölendő módon a Snapdragon 845 SoC-t vetette be, és nem is volt gond a sebességével, illetve, ha tippelnünk kellene, a dolog a mai napig rendben van. Inkább az ár volt kissé riasztó megjelenéskor, de azóta mérséklődött.


[+]

Lehet, hogy sem a kijelző, sem pedig a kamera nem emelkedett ki, megvolt ugyanakkor az IP68 védelem és több MIL-STD teszt elvégzése, akárcsak a sztereó hangszóró és a 3,5 milliméteres jack kimenet, korrekt üzemidővel kombinálva. Úgyhogy, mint az egyik utolsó LG okostelefon, a Velvet mindenképpen emlékezetesre sikeredett, de a mobildivízió szerencséjén már nem tudott fordítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés