Android és Ubuntu a telefonon

A közelgő Mobile World Congress alkalmával a nagyközönség számára is bemutatásra kerül a Canonical Ubuntu for Android megoldása, mely révén a monitorra és billentyűzetre kötött okostelefonok teljes értékű számítógépként működhetnek tovább. Az Ubuntu felület nem külön operációs rendszerként, hanem az Android platform szerves részeként teljesít majd szolgálatot, mely a számítógépes kiegészítők csatolásakor automatikusan aktiválásra kerül. Az asztali böngészők és más számítógépes szoftverek futtatására is alkalmas társplatform a telefonon tárolt adatok egyszerű megosztásában is segít, hiszen a mobiltelefonos és asztali felületből ugyanazon névjegyek, üzenetek és más fájlok érhetőek el – akár egyszerre is. Az év vége felé érkező Ubuntu for Android futtatásához többmagos processzor, USB port és HDMI kimenet is szükséges lesz, vagyis egyelőre csak a csúcsmobilok kiváltsága lesz a konvertibilis felület.

Azóta történt

  • Teljes Ubuntu élmény mobilokra

    Várhatóan már jövőre piacra kerülhetnek a dokkoló segítségével teljes értékű Ubuntu laptopként is használható Android mobilok.

  • Októberben érkeznek az Ubuntu mobilok

    A Canonical első embere is megerősítette a népszerű Linux disztribúcióból építkező okostelefonok érkezését.

  • Az Ubuntu táblagépes felületéről

    Fejlesztők számára már csütörtöktől elérhető lesz a Canonical táblagépekre optimizált operációs rendszerének próbaváltozata.

Előzmények

Hirdetés