AI szerkesztővel bővül a Google Fotók mindenkinél

Előfizetés nélkül is használható lesz a Magic Editor némi limitációval Android és iOS rendszeren egyaránt a Google Fotókban.

Közleményben jelentette be a Google, hogy az eddig a Pixel 8 és 8 Pro okostelefonokon exkluzív generatív AI funkciók egy részét elérhetővé teszik nem Pixel eszközökre is a Google I/O fejlesztői konferencia után egy nappal, vagyis május 15-től kezdődően. A mágikus radír (Magic Eraser), fotóélesítés (Photo Unblur) és portrévilágítás (Portrait Light) mellett a mágikus szerkesztő (Magic Editor) is elérhető lesz bármely Android vagy iOS rendszerű eszközön keresztül a Google Fotók alkalmazásból, a Pixel eszközökön korlátlan használati lehetőséggel.

Más eszközről viszont csak tíz szerkesztést tesz majd lehetővé a Google a Magic Editorral havonta előfizetés nélkül, ha a limit feletti igényünk van, akkor Pixel eszközt kell beszerezni hozzá vagy előfizetni a 2 TB-os tárhelyet is tartalmazó Google One csomagra. A többi funkció használata nem igényel majd előfizetést és nem lesz rajtuk limit a közlemény szerint.

Eredetileg a Pixel telefonok exkluzív funkciója volt a mágikus radír és szerkesztő
Eredetileg a Pixel telefonok exkluzív funkciója volt a mágikus radír és szerkesztő [+]

Egyes funkciók használatához a szerkeszteni kívánt fényképeket szinkronizálni kell a Google Fotókba, nem elég az alkalmazást letölteni hozzá a telefonra, lévén a szerkesztési folyamat nem minden esetben a készüléken történik. Ilyen például a mágikus szerkesztővel hely kitöltése vagy új háttér generálása. A minimum rendszerkövetelmény 3 GB RAM-ot határoz meg Android és iOS eszközök esetén is, előbbi rendszerből 8.0-t, utóbbiból 15.0-t ajánl a Google, és figyelmeztet, hogy 32-bites CPU-val szerelt mobilokon vagy tableteken nem elérhető minden.

Előzmények

Hirdetés