A Samsung alá lő a OnePlus

Mármint árban, a OnePlus 11 erősebb kiszerelése annyiba kerülhet, ahonnan az S23 indul.

Hála a WinFuture-nek és az Amazonnak (via Notebook Check), fény derült arra, mekkora tárhellyel és mennyiért érkeznek a OnePlus 11-es mobilok az öreg kontinensre. Érdekesség ugyanakkor, hogy az eurozóna összes országában nem lehet majd megvásárolni a telefont, például Németországban az Oppo / OnePlus és a Nokia közti folyamatban lévő szabadalmi vita okán. Az is kiderült, hogy a korábbi évek tapasztalatainak megfelelően az amerikai piac idén is “csak” 80 wattos töltésre képes eszközt kap, míg a világ többi része 100 wattos gyorstöltővel veheti meg a telefont.

Hirdetés

Az információk alapján Európában a 8/128 GB-os modellt tervezi árusítani a OnePlus, ezért 899 eurót szeretnének, valamint elérhető lesz a 16/256 GB-os modell is, ami 949 eurós árcímkét kap. S ha igazak a pletykák, ezzel az árral a legolcsóbb Samsung Galaxy S23-val lesz fej-fej mellett a drágább OnePlus 11. Nem érdemes az árak alapján ítélkezni, viszont a memória és tárhely-kapacitás miatt már megengedett a szemöldök ráncolása. Kínában 12/256 GB az induló kapacitás a OnePlus 11-ben, az amerikai Amazon előrendelési adatai alapján Észak-Amerika pedig minimum 16 GB operatív memóriával és 256 GB tárhellyel felszerelve kapja meg az új OnePlus csúcsmodellt.

Az amerikai amazon által közölt előrendelői oldal.
Az amerikai amazon által közölt előrendelői oldal. (forrás: Notebook Check)

Az Amazon adatai szerint Snapdragon 8+ Gen 2 lapkával kerülnek forgalomba a telefonok, ami egy még nem létező chipset. Az egy lehetséges magyarázat, hogy a OnePlus a Samsunghoz hasonlóan emelt órajelű rendszerchipet használna telefonja globális verziójában, de valószínűbb, hogy csak egy hibásan felvitt sorról van szó. Az viszont újból megerősítést nyert, hogy február 7-től lehet majd Kínán kívül is megrendelni a készüléket, a globális bemutató napjától.

Előzmények

Hirdetés