A Pointsec már a Nokia E-sorozatú mobilokat is titkosítja

A mai napon jelentette be a Pointsec, a Pointsec for Symbian 3.0-ás verzióját, melynek segítségével a Nokia legújabb okostelefonjai titkosíthatók. Ez az első megoldás, mely a Nokia E50, E60, E61, E62 és E70 jelű okostelefonjain valósidejű titkosítást kínál. Az érzékeny adatokat a rendszer automatikusan titkosítja illetve visszafejti, a felhasználó közreműködése nélkül. Természetesen –a Pointsec PC-s, notebookos, PDA-s megoldásaihoz hasonlóan- a rendszer központilag menedzselhető, így ha a felhasználó esetleg elfelejti a jelszavát és a rendszer kitiltja, a támogatóközpont felhívásakor kapott kóddal telefonjához mégis hozzáférhet, elkerülve az adatvesztést. A szoftver alkalmas a telefonban tárolt összes adat, így az SMS-ek, e-mailek, a naptár, az eszközön tárolt dokumentumok és a memóriakártya adatainak titkosítására is. A megoldás a Symbian Open Mobile Alliance paramétereinek megfelel, és támogatja a Nokia Intellisync eszközmenedzsmentet is.

„Egy valóban modern cégnek a biztonsági és IT menedzsment eljárásait ki kell terjesztenie a drótnélküli eszközökre is” – mondta Ian Browde, a Nokia vállalati megoldásainak üzletfejlesztési igazgatója. „A Pointsec megoldása segít nekünk a víziónk megvalósításában, és a titkosító megoldás kulcsfontosságú biztonsági funkciót jelent a Nokia E-sorozatú készülékekre építő vállalatoknak” – tette hozzá.

„A Nokia E-sorozatú készülékei itthon is kiugró népszerűségnek örvendenek. Tapasztalataink szerint a teljes vállalatra kiterjedően még kevesen alkalmazzák az okostelefonokat, de pont a legérzékenyebb információkat kezelő felsővezetők és informatikusok kedvelik leginkább őket. A telefon elvesztése, az adatok illetéktelen kezekbe kerülése pedig igen komoly károkat okozhat” – mondta Nemes Dániel,a Pointsecet hazánkban képviselő filter:max stratégiai igazgatója. „Rövid távon arra számítunk, hogy csak néhány kulcsember telefonjait fogják a hazai cégek titkosítani, közepes távon azonban, ahogy az okostelefonok cégszinten válnak majd általánossá, a titkosítást ezekre az eszközökre is ki fogják terjeszteni” – tette hozzá Nemes.

Azóta történt

Hirdetés