A Microsoft is összehajtható formamintákat szabadalmaztatott

Hirdetés

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Samsung sokat emlegetett, összehajtható Galaxy X mobilja csak 2018-ban érkezik meg, mivel az anyaghasználat, a technológia és a praktikusság szempontjából is meg kell oldani a hajlékony megjelenítők és védőborításuk alakváltoztatását.


[+]

Azonban, miközben egyelőre ívelt kijelzős mobilokkal kell beérnünk, egyre többen gondolják úgy legalább a tervezőasztalon, B2-es ceruzával a kézben, hogy ez lehet az okoseszközök jövője. A Microsoftnak a minap fogadták el néhány formatervezési mintáját az amerikai szabadalmi és védjegyhivatalnál (USPTO), és több érdekes konstrukció is kiderül belőlük.


[+]

Az egyik összecsukva határozottan egy okostelefonra emlékeztet, kinyitva nyilván táblagépként lenne használatos a legfelül látható eszköz. Kifejezetten érdekes az a variáció, amely nem ketté, hanem háromfelé hajtható, ilyen, furcsa háromszög formát eredményezve bizonyos állásban:


[+]

Nyilván korai volna még tippelgetni arra vonatkozóan, hogy terveznek-e végfelhasználói oldalról ilyen terméket piacra dobni, avagy csak szabadalmi oldalról kívánják előkészíteni a terepet az esetleges jövőre, és arra is vajmi kevés esély van, hogy az idei évre tippelt Surface telefonnal debütál egy vagy több ilyen eszköz. Azt mindenesetre jó látni, hogy akad még a tervezőasztalon kreativitás.

Hirdetés