A Helio P15 váltja a MediaTek Helio P10-et

Hirdetés

A MediaTek bemutatta Helio P15-ös lapkáját, amelyek a 2015 utolsó negyedévében forgalomba került és a középkategóriában igen népszerűnek bizonyult MT6755-öt váltja. Az új chipset marad a kategóriában, ám kisebb finomhangolásoknak köszönhetően jobb teljesítményt és energiahatékonyságot ígér.


[+]

A továbbfejlesztett SoC szintén nyolc, de ezúttal referenciaértéken maximum 2,2 GHz-re skálázott Cortex-A53-as magot integrál, míg a kétmagos Mali-T860-as GPU 800 MHz-es órajelen üzemel. A chipsetet a TSMC 28 nanométeres HPC+ nodeján fogják gyártani, csak úgy mint a Helio P10-es szetteket, amelyek elsőként gördültek le erről a gyártósorról.


[+]

A MediaTek 10%-os teljesítményjavulást és hatékonyabb energiafelhasználást irányoz elő, noha a megegyező gyártástechnológia nem enged számottevő eltérésre következtetni. A memória továbbra is kérdéses, feltehetően marad az egycsatornás LPDDR3-as modulok támogatása, ahogy a Cat.6-os LTE is. A lapkakészlet valószínűleg megegyező kategóriában fog visszaköszönni a mobileszközökben, azt viszont jelenleg nem tudjuk, hogy pontosan mikor küldi nyugdíjba a kifejezetten jól teljesítő P10-et.

Azóta történt

Előzmények

  • Megmutatta az erejét a MediaTek Helio P10

    A kompetitíven árazott, friss középkategóriás MediaTek SoC ellátogatott a szakma által gyakran használt GeekBench egy- és többmagos processzoros teljesítménytesztjére.

Hirdetés