A Fiat vezérigazgatója szerint az Apple beavatkozhat az autóiparba

Több pletyka szólt már arról, hogy az Apple egyre inkább gondolkodik az autóiparba való belépésen, nem csak a fedélzeti számítógépek, hanem akár komplett járművek szintjén is. Ha hihetünk az állításoknak, az Apple érdekelt a saját fejlesztésű elektromos/önmagát vezető autója elkészítésében, ezt a Fiat jelenlegi vezérizgatója, Sergio Marchionne mondta, aki a minap az Apple CEO-jával, Tim Cookkal tárgyalt Kaliforniában.

Az Apple beszállhat az autóiparba?

A Reuters-nek adott riportjában Marchionne megerősítette, hogy tárgyaltak az Apple vezérigazgatójával, Tim Cook pedig kifejezetten érdeklődik az autóiparba való belépés iránt. Az Apple az autók fedélzeti számítógépeinek fejlesztésébe már beszállt, a CarPlay-t már több mint 1 éve mutatták be, a rendszer gyakorlatilag az iOS-eszközünk képét jeleníti meg az autó kijelzőjén, a lehető legátláthatóbb formában.

Marchionne egészen biztos abban, hogy az Apple már nagyban dolgozik a saját autóján, ennek ellenére még egyáltalán nem látnak bennük konkurenciát vagy versenytársat. A Tesla szerint azonban ezek a pletykák csak pletykák maradnak, az Apple a következő években nem fog saját fejlesztésű és gyártású járművel előállni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Hirdetés