A Fast Share az új Android Beam

Az Android Q egyszerűbb, gyorsabb fájlcserét ígér két offline készülék között, de lehet, hogy korábbi verziókon is a Fast Share váltja az Android Beamet.

Az Android Beam rendszerszintű megosztási opcióval két NFC-s eszköz Bluetoothon viszonylag könnyedén volt képes fájlt cserélni, legyen szó egy képről, videóról, PDF-ről vagy épp zeneszámról. Nagyobb fájl esetében (legyen szó egy 4K felvételről) a Bluetooth átvitel azonban kínkeservesen lassú volt. Szerencsére akadnak megoldások, amelyek inkább a jóval gyorsabb WiFi Directet használják, két kompatibilis eszköz között.

Hirdetés

[+]

A 9to5Google most rákukkantott a készülőfélben lévő Fast Share-re, ami az Android Q-tól kezdve váltja le az Android Beamet, és a legfontosabb változás a WiFi Direct csatorna használata, írja a GSM Arena. Nem lesz szükség két készüléket összeérinteni, csak elég a listából a látható és preferált eszközt kiválasztani (Bluetooth és helymeghatározás szükséges), és ha az illető elfogadja az átvitelt, megindul és gyorsan lezajlik. Fájl mellett idézett szöveget és linket is gyorsan meg lehet osztani lokálisan úgy, hogy egyik eszköznek sem kell az internetre csatlakoznia.

[+]

Az is beállítható, hogy eszközünk csak ismerőseink számára legyen látható fájlátviteli célból. Bár a 9to5Google az átvitelt a Pixel 3 XL-lel és a legutóbbi Android Q fejlesztői béta verzióval próbálta ki, a publikáció úgy sejti: a Fast Share visszamenőleg is kompatibilis lesz, mivel a Google Play Szolgáltatások részeként lesz elérhető. Csak az nem világos még, hogy mikor.

Hirdetés