Ismét kompakt Sony készülékről pletykálnak

Az OnLeaks már méreteket is tud, egy japán oldal pedig a lehetséges specifikációról szerzett belsős információkat.

Időről időre előkerül, hogy valaki, valahonnan tud valamit egy kompakt Sony készülékről, aztán csak nem kerül bemutatásra egyetlen Compact utótagú eszköz sem. Az iPhone 12 mini sikere viszont nyilvánvaló, a Sonynak pedig van tapasztalata a miniatürizált csúcsmodellek terén, amire feltehetően nem is kevesen várnak egy ideje. Az Android Next viszont úgy tudja, az új Xperia Compact egy 5G képes, de költséghatékony, valószínűleg Snapdragon 480-as modell lesz, ami jó eséllyel el sem hagyja Japán partjait.


[+]

Akármi is kerül a motortérbe, az 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelt készülék nem lesz nagyobb, mint 140 x 68,9 x 8,9 milliméter. Legalábbis az OnLeaks szerint. A dizájn szemmel láthatóan sztenderd Sony, viszont a kis készülékméret és az ehhez képest aránylag nagy kijelző miatt esélyes egy szenzorcsepp is, állítólag 8 megapixeles kamerával. A hátlapra mindössze két szenzort prognosztizálnak 13 megapixeles főkamerával.


[+]

Ez kevésbé jó hír azoknak, akik értékelték a Sony hagyományos kialakításhoz és a vékony, de funkcionális kávákhoz való ragaszkodását. Cserébe a renderképek alapján a 3,5 milliméteres jack csatlakozó és a dedikált kamera- és exponálógomb nem tűnik el. A 21:9-es kijelzőbe belelógó kamera határozottan szokatlan húzás lenne a gyártótól és a készülék sem a csúcskategóriában indul, de a valóban kompakt méret és egy esetlegesen szerényebb árcetli mellett talán megbocsájtható lenne. Az lenne?

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • A Vivo hozta el elsőként a Snapdragon 480-at

    Bemutatták és piacra is dobták a Y31s nevű készüléküket, ami a Qualcomm olcsó 5G-s chipjével startol.

  • 5G-vel érkezik a Snapdragon 480

    Elérhető árú készülékekbe kerül a friss Qualcomm rendszerchip, ám 2021-ben már ezekből sem maradhat ki az 5G-támogatás.

  • Sony Xperia 5 II - kiskedvenc

    A Sony tulajdonképpen kompakt csúcsmodellnek szánta az Xperia 5 II-t, ami nagyjából össze is jött. A viszonylag kicsi, hagyományos és kifogástalan kialakítást pedig egy rakás, sokak által hiányolt funkcióval tették még vonzóbbá.

Hirdetés