Hirdetés

Erős felső középkategóriás szettet mutatott be a Qualcomm

A Snapdragon 780G 5G a Samsung 5 nanométeres node-ján készül és fejlett adatkommunikációs technológiákat támogat.

A Qualcomm hivatalosan is bejelentette a felső középkategóriába szánt Snapdragon 780G 5G lapkát, majd le is vette az oldaláról a sajtóközleményt és specifikációt. Nem tudjuk, hogy ennek mi oka volt vagy tekinthetjük-e hivatalosnak a gyártó saját oldalán rövid ideig megosztott információt, mindenesetre a Snapdragon 780G 5G roppant meggyőző az eddigiek alapján.

A Samsung 5 nanométeres node-ján gyártott szett az első a 7-es szériában, ami támogatja a WiFi 6 szabványt, illetve a fejlettebb WiFi 6E hálózatokat is. A FastConnect 6900 Connectivity Systemmel a maximális letöltési sebesség 3,6 Gbps 802.11ax szabványon, az X53-as 5G modem pedig 3,3 Gbps-ot tud a 6 GHz alatti hálózatokon (sub-6 GHz). Memóriából ugyanakkor LPDDR4 szabvány támogatott 16 GB-ig, a Bluetooth viszont 5.2-es verzióig.

A nyolcmagos lapka egy, maximum 2,4 GHz-es Cortex-A78-as és három, maximum 1,8 GHz-en dolgozó Cortex-A78-as magot tartalmaz, az energiahatákony klaszterben pedig négy, 1,9 GHz-es Cortex-A55 dolgozik. Az Adreno 642 GPU támogatja a 10 bites HDR megjelenítést játék közben, a driverfrissítést, 120 Hz-es képfrissítést és elsőként használja a Qualcomm Spectra 570-es ISP-t, ami egyszerre három kamerát kezel (telefotó, széles- és ultraszéles látószögű szenzor) és lehetővé teszi a HDR10+ 4K felvételek készítését.

A hatodik generációs Hexagon 770 AI motor fixpontos számítási teljesítménye 12 TOPS, ami több mint kétszerese az előző generációs Snapdragon 765G-nek. Ez a A Qualcomm szerint továbbfejlesztett hang- és videohívásokat is lehetővé tesz AI-alapú zajcsökkentéssel és hangsegéd-interakciókkal. Az új SoC egy dedikált, alacsony fogyasztású AI processzort is integrál audio feldolgozáshoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés