2022 végére minden második készülék 5G képességgel rendelkezik majd

A Realme és a Counterpoint kutatási anyaga szerint az 5G a leggyorsabb ütemben fejlődő hálózati megoldás a mobilkommunikációban.

A Counterpoint és a Realme Making 5G Global: Accessibility for All című tanulmánya szerint az 5G hálózatok kiépítése és hozzáférhetősége jelentősen eltér az eddigi mobilkommunikációs technológiák fejlesztési ütemétől. 2021 első negyedévében, alig egy évvel a világ első kereskedelmi célú 5G-s hálózatának üzembe helyezése után a világon eladott okostelefonok közül csaknem minden harmadik támogatta az 5G-s technológiát, a folyamatban pedig értelemszerűen a fejlett országokok járnak élen.

Hirdetés

A kutatási anyagból néhány érdekes tényre is fény derült az 5G-s okostelefonok árának alakulásával kapcsolatban. Míg a korábbi (2G, 3G, 4G) adatátviteli generációk korai elterjedésében hagyományosan a prémium szegmensbe tartozó készülékek játszották a főszerepet, az 5G átformálta a piac dinamikáját. 2020-ban az összes eladott 5G-s okostelefonnak csaknem 40%-a az alsó és a középkategóriából került ki.


[+]

Az átlagos eladási ár a jövőben várhatóan továbbra is kétszámjegyű mértékben csökken majd, így arra lehet számítani, hogy 2022 végére a világon eladott minden második okostelefon támogatni fogja az 5G technológiát. A Realme további aspektusokkal egészítette ki a felmérést a fiatalok készülékhasználati szokásaival és az 5G-s készülékekkel szemben támasztott elvárásaival kapcsolatban.

Realme GT 5G
Realme GT 5G [+]

Nem meglepő, hogy a kedvező ár kiemelten fontos, a fiatal felhasználók a formatervvel és a teljesítménnyel kapcsolatban sem szívesen kötnek kompromisszumot. Kifejezetten igénylik, hogy az 5G-s telefonok reprezentálják az 5G technológia erejét és újszerűségét, ez nyilvánuljon meg az egyedi kivitelben és a szolgáltatásokban is. A fiatal felhasználók jellemzően vékonyabb, könnyebb és tetszetősebb kivitelű okostelefonokra, emellett a korábbinál fejlettebb műszaki paraméterekre, például jobb kijelzőkre és nagyobb kapacitású akkumulátorra vágynak. [Minő meglepő fordulat.]

A Realme egyébként 2020-ban az előző évi teljesítményéhez képest 65%-os növekedést ért el. Először 2020 első negyedévében szerepelt a világ öt legnagyobb 5G-s okostelefon-értékesítő vállalata között, a rendkívül kiélezett árversennyel jellemezhető 100-199 dolláros átlagos ársávban pedig a harmadik helyet foglalta el a gyártók között, miközben a 200-299 dolláros, felső-középkategóriás kategóriában is egyre jelentősebb piaci részesedést szerzett. Egyébként a Realme GT 5G lehet a legolcsóbb 5G-s ajánlat Európában 599 eurós árcetlivel, a hazai premier és hivatalos magyarországi árazás pedig június 15-én esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés