Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz tacto #5359 üzenetére

    Az nexek eleje a 14MP szenzorok ebből a szempontból nem voltak rosszabbak, A 16MP-es jel-zaj-dinamika terén lépett nagyot. A 24MP-es nex7 volt a mumus, de még házon belüli lencsékkel is. A sokkal kisebb pixelek sokkal kisebb mikrolencséi képszéleken rendesen feladták a leckét mindenkinek. Ezt az A6000-ben talán javították a mikrolencsék tologatásával.
    A FF vázak megjelenése sem más a nagyobb képkör miatt. Az A7r esete hajaz a nex7-re, nem olyan túl bonyolult ez. Ott szinte a képszéleken a mikrolencsék prizmaként képesek bontani a fényt, ha túl lapos szögben érkezik. A probléma értelemszerűen legkevésbé a hatalmas pixelekkel rendelkező A7s-t érinti.
    Javult-e ebben az A7ii? Ez jó kérdés, egyenlőre az az általános vélemény, maradt az A7 érzékelője, talán kicsit visszább is fogva a kisebb hőtermelés miatt. Mivel az új lencsék eleve már ezekhez lettek tervezve, nem hiszem jelentősen belenyúltak volna.
    Bár az A7rii-re (A9?) nagyon kíváncsi leszek, mert ha a nex7 és A7r-nél képszélen problémás volt a kicsi pixelméret, valamit villantani kell 50MP-hez. Várjuk.

Új hozzászólás Aktív témák