Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArrayOfLilly

    aktív tag

    Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.

    Céges környezetbe kéne nekem dobozos megoldás, én fogom üzemeltetni és bár hálózatot már láttam, de NAS-t nem igazán, szóval olyasmi kéne, amit viszonylag gyorsan meg tudok tanulni használni.

    A cég kicsi és terveink szerint nem fogunk jelentős létszámnövekedést mutatni (10-15 fő) az adatmennyiség is az (jelen pillanatban 50GB körül van több évi működés után, nyilván, ez nagyobb, ha egy doksiból több verziót tárolunk és nem csak a végső változatokat véges ideig, etc..), azt viszont mindenhogyan el kell tudnunk érni, szükséges tudnunk jogosultságokat és verziókat kezelni.

    Kell, hogy el tudjuk érni PC-ről, Mac-ről, Androidról és IOS alól is kényelmesen. És megeshet, hogy ketten is dolgoznak egyszerre ugyanazon a dokumentumon, ezzel is kezdenie kell valamit. Vagy hogy valaki ftp-n feltölthet adatokat, de nincsen jogosultsága a saját könyvtárán kívül körülnézni. Kellene szelektív szinkronizációs lehetőség. És tulajdonképpen valami CMS se lenne rossz.

    A hálózat, ahol lesz, egy kis irodaház nem túl megbízható hálózata, úgyhogy jó lenne valamilyen titkosítás, mert érzésem szerint jelen pillanatban olyan, mintha a McDonalds Free Wi-fi-jén lógna és nem látom, hogy ez nagyon meg tudna változni.

    A felhasználók, akik el szeretnék érni, nem szeretnének a működés egyéb jeleivel találkozni, mint hogy a munkaanyag rendelkezésre áll, úgyhogy olyan megoldás kell, ami nem vet fel gyakori problémákat, nem igényel ismereteket a részükről.

    Szeretném kezdetben egy db HDD-vel együtt megúszni 150e ft-ig, ha lehet. (Reálisabbnak érzek 170-et, de az még belefér.)

    Synology vonalon nézelődöm a fentiek tükrében, egyrészt ezt jól teszem-e, másrészt képtelen vagyok áttekinteni a termékkínálatot. Merre induljak el?

    Azt látom, hogy a honlapon az egyes funkcionalitások mellett fel van tüntetve az összes azt kezelni képes eszköz, el is kezdtem átnyálazni, de amúgy nagyjából áttekinthetetlennek tűnik az egész egyelőre.

    Előre is köszönöm a tanácsot.

    Jelen pillanatban olyan fejetlenség van, hogy ahhoz képest minden megváltás, tehát nem szükéges a leggyorsabb, legtöbbet tudó, médialejátszó csodamasina, csak valami, ami a fentieket tudja megbízhatóan.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.arrayoflilly.com

Új hozzászólás Aktív témák