Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hakos1987

    őstag

    válasz psg5 #17109 üzenetére

    Amit leírsz használatot, az nálam teljesen átlagos napi használat. Ami fontos: jó router! Nem tudom mid van, én egy TP-Link WDR4300-at használok. Továbbá a net sávszélessége sem mindegy, de az független a belső hálózaton való filmnézéstől, az online játék és asszony böngészése az net függő, a torrent ha maxon engeded neki, max 100 mbit-et tud kihasználni nagyjából. Ha ennél nagyobb neted van, nincs gond, ha kevesebb, akkor max állítasz be limitet. Attól függetlenül mindegy, hogy gépen torrentezel és játszol egyszerre, vagy a torrentezést a NAS végzi. Továbbra is azt mondom, legfontosabb egy jó router.

    DLNA-n való filmnézést értettem ezalatt, a Dune-t ugyan konkrétan nem ismerem, de ugyanúgy működhet, mint más médiabox, vagyis látni fogja a tartalmat amit megosztasz a NAS-on. Minőségre attól függ, amit letöltesz, én mindig fullHD filmet töltök DolbyDigital vagy DTS hanggal, nem kódolja át, tehát az eredeti minőségben nézheted. Itt viszont képbe kerül a router és a belső hálózat, min. CAT5e kábel használata (gigabit). Ha ezek megvannak, nem lesz gond!

    szerk: qnap és syno kiforrottabb, ott vastagon fizetsz a szoftverért is, viszont az említett qnap olcsóbb mint egy syno, ugyan drágább mint azonos hw-el rendelkező zyxel, de én úgy voltam vele, hogy a kezelhetőség sem mindegy és az egyszerűség.

    [ Szerkesztve ]

    Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

Új hozzászólás Aktív témák