Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz Dave™ #16484 üzenetére

    Otthon még nincs külön NAS-om. Anno nem volt szempont a fénykép, meg a távoli elérés. Elegem lett, hogy az LG (okos)TV mindig problémázott valamin dlna-n keresztül a filmekkel, így építettem egy Kabini-s HTPC-t, amit HDMIvel kötöttem a TVre, rajta egy Kodi (xbmc)-vel. Az tökéletesen ellátja a funkciót.

    Azóta jön a gyerek és próbálom kitalálni, hogy hogy legyen a jövő. Az egyik megoldás a virtualizálás, legyen az OMW, vagy Xpenology. Akkor nem kell plusz egy doboz a lakásba. A ház egy CM elite 130-as, így hely van benne dögivel, ha úgy adódik. A másik lehetőség, hogy külön NAS azoknak a cuccoknak, amit meg akarok osztani a családdal. Mondjuk pl.: nem hiszem, hogy anyám kíváncsi lenne a Star Trek, vagy SG:A sorozatra, amit én szoktam néha nézni, így a teljes tartalmat átdobni egy külön NASba most már felesleges lenne.

    Ami a fénykép megosztásos részen felül jött az esetleg a mesék megosztása majd.

    Szóval most annyira nem ideális a helyzet, mivel nem 0-ról indulok. Most már máshogy csinálnám. Lenne egy NAS elsőre 2 HDDs, azon a filmek, fényképek, meg mondjuk egy Pi, openelec-vel lejátszóként. Viszont akkor meg ha ezt továbbgondolom, akkor belefutnék abba, amiről beszéltünk korábban, hogy a 2 lemezes hely kevés lenne idővel.

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák