Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz Dave™ #16476 üzenetére

    Desktop alkalmazás esetén elvileg nem, ha a telepítéskor kiszeded a pipát a névtelen adatküldésből. Offline alapértelmezésben a képek mellett tárolja a metaadatokat, vagy beleírja a képekbe, így viszont elveszik az eredeti jpg file. (És abban nem vagyok biztos, hogyha becsatlakozik valaki mondjuk VPNen át és ő is elindítja a picasa-t, akkor mi történik. Pl: hogy oldom meg, hogy ő ne tudja a metaadatokat módosítani, stb., sőt neki nem is kell ilyen funkció, csak használni akarja) Ha az online részt használod akkor már igen.

    Nem ilyen nagy a paranoia faktor (Droid nincs, de az cég miatt (WP), gmail van, chrome van), egyszerűen csak nem akarom mindenkivel megosztani a családi képeket, nem posztolok 400 képet nyaralás közben magamról a facebookon, stb. Én, bár kőkorszakinak hangzik, de azt sem szeretném, ha majd a gyermekem non-stop szelfizne magáról és mire felnőtt lesz már km-es digitális lábnyomot hagyna maga után.

    Tisztában vagyok, hogy manapság minden az adatokról szól, google is ebből él (adwords miatt látom is alapjaiban, hogy mi mennyire kapcsolható össze pl.: amikor asszony esküvői ruhákat keresett, akkor én fél évig ilyen hirdetéseket láttam a gépemen :DDD ), és még nagyon sokan mások is (lásd windows 10, kikapcsolhatatlan "kémkedése"). Ingyen ebéd nincs, ami ingyenes, ott a felhasználó a különböző adataival, szokásaival fizet.

    Plex-et már jó régen láttam, anno filmeket akartam vele kezelni, akkor kimaradt.

    Amúgy nekem bejön ez a vékony kliens dolog, szerintem errefelé halad a világ. Cégnél is ilyen alapú lesz az új belsős programunk. Bárhonnan elérhető, bármin, amin fut egy modern böngésző, nem igényel extra telepítést a felhasználói oldalról, mégis elérhetővé válik egy rengetek funkcióval rendelkező felület. A Photo Station is ilyen.

    [ Szerkesztve ]

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák