Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • benoce

    tag

    válasz HUNRookie #16412 üzenetére

    TS-253 pro, jelenleg főleg, mint fájlszerver üzemel, kiegészítve zenei streaming megoldással, és hogy "elektromos" könyveimet bárhol olvashassam, plusz mint seed szerver. Illetve ritkán virtualizáció.

    HDMI része most nincs használva, egyszerű oknál fogva, család szerint "hangos" a merevlemez, kihallatszik a fémházból, és nem tudtak aludni :DDD , így kikerült a tv mellől.

    Egy Celeron J1900 négy magos CPU a lelke, alapból 2 GB memóriával kértem, mert a 8 GB verzió már nem kicsit túlárazott. S ha kéred a gyári Qnap - ami Transcend - memória bővítést, aranyárban mérik. Később kapott 2X4 GB Kingstont. Kettő darab piros WD 3TB merevlemez teszi benne a dolgát, az egész egyben látszik. Fájl műveletben verhetetlen, - ez volt az egyik kérés, mert unták a D-Link és Zyxel sebességét, és a Lenovo NAS-tól is, majd 2,5x gyorsabb, eléri vagy túllépi a 100 MB/s .

    Nem kimondottan otthoni felhasználásra készült - szerintem, bár az indulásnál megkérdezi, hogy munkahelyi, vagy otthoni környezetben lesz használva, és csomagok úgy kerülnek fel.

    Ha lesz energiám, egyszer írok róla bemutatót, a Qnap nem igazán ismert Syno mellett kis hazánkban.

Új hozzászólás Aktív témák