Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz fogtunder #16383 üzenetére

    Redditen is feltették a kérdést, ott linkeltek egy oldalt, ahol megkérdezték emailben a francia Syno-t, ahol az alábbi választ kapták (Francia->angol translate google segítségével):

    "You should know that using XPEnology is illegal and violates the intellectual property of Synology while violating its copyright.» And the manufacturer specifies: " It is not permitted to install DSM on another server and can cause legal problems. DSM has two parts: LPG and our proprietary software. "Finally to finish" Synology has not granted any rights to third parties to install our own software on non-Synology servers.

    Illetve azt is írják, hogy "...but DSM is not 100% GPL and xpenology does binary reverse engineering."

    Eddig amúgy én is úgy voltam vele, hogy ez teljesen legális a GPL miatt, viszont mióta a xpenology.nl villámgyorsan bezárta a kapuit már nem vagyok olyan biztos (xpenology fórumon annyit írtak, hogy még mielőtt per lett volna a domain tulajdonosa mindent leszedett/eltüntetett, hogy ne üsse meg a bokáját. Hogy ebből mi igaz, az már egy másik kérdés).

    [ Szerkesztve ]

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák