Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz sad_Vamp #16283 üzenetére

    én arra emlékszem, hogy hardver ajánlást kértél, az így ki lett tárgyalva eléggé mélyen az elmúlt egy-két hónapban, az OS nem tűnt fel, de az utóbbi hetekben időszakonként nem is igazán volt időm a fórummal foglalkozni.

    OS terén simán lehetne írni egy 7-8 oldalas cikket ebben a témában úgy, hogy továbbra is felületes legyen. olyan dolgokat kellene eldönteni, hogy milyen filerendszert szeretnél, akarsz redundáns tárolást, ha igen, akkor valamilyen RAID variánst szeretnél, vagy egy RAIDlike megoldást, milyen extra funkciókat vársz el a rendszertől az alapvető dolgokon túl (filemegosztás SMB, NFS és FTP protokollon, standard RAID kötetek kezelése, letöltések, DLNA szerver), belefér-e, hogy külön dedikált meghajtója legyen, vagy olyat szeretnél, ami pendrive-ról fut.

    összefoglalóból amúgy:

    Az operációs rendszerekből a felhasználók nagy része vagy a Synology DSM-re épülő Xpenologyt, vagy a Debian Linux alapú Open Media Vaultot (OMV) használja. Mindkét rendszer átgondolt, funkciókban gazdag, böngészőből vezérelhető grafikus felületen keresztül és könnyen telepíthetőek rájuk bővítmények. Ezen felül mindkettőhöz van pH! topik: az Xpenology-é itt, at OMV-é pedig itt található.

    az OMV szerintem az otthoni felhasználók jelentős részének igényeit ki tudja elégíteni, rengeteg bővítmény van hozzá és logikus rendszer. az Xpenology pedig egy az egyben Synology DSM, annak minden előnyével, viszont a frissítéseket manuálisan kell megoldani egy kis mókolással, plusz az egész projekt egy szürke zóna, olyasmi, mint nem Apple gépen futtatni az OS/X-t.

    a legjobb pedig az, ha leszedsz egy virtualboxot és elkezded kipróbálni őket, hogy melyik áll kézre.

    (#16290) sad_Vamp: ennél sokkal egyszerűbb semmi nem lesz sajnos, az OMV elég logikusan van felépítve, van mindenhez leírás, a külső csomagok telepítéséhez is. torrent kliens tényleg mindenre van már, az így nem kérdés. ha nagyon önjáró cuccot akarsz, akkor ki lehet próbálni az Amahi nevű csodát is, viszont ott meg fizetősek a pluginek cserébe.

    [ Szerkesztve ]

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák