Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • metron

    tag

    Koszi megegyszer. Olvasgattam NAS epites temaban, de egyre jobban ugy latom , hogy nekem inkabb egy kesz "celhw" kellene, nem akarok nagyon foglalkozni ezzel.De meg tanulmanyozom a temat.
    Raadasul tovabbgondolva az igenyeimet, nekem kell titkositas a NAS-on! Tanacsadokent dolgozom, lesznek azon olyan anyagok is amik eleg erosen az erzekeny kategoriaba esnek. Szoval inkabb a SOHO kategorias gepekbol kellene valasztanom. Itt a 4bay-es meg mar kisse huzosabb.
    Lehet maradok a 2 bay elkepzelesnel RAID nelkul. Ugyanis az adataim 1 resze backup, ezeket mindenkeppen encryptalva kell backupolnom, de nem kell a RAID mert megvan mashol is.
    A maradek adat meg csaladi es hobby fotok, videok, egyebek amiket nem akarok mas gepen tarolni, ez lenne a "cloud". De ezt backupolni kellene. Itt viszont paranoid vagyok, olyan helyre akarom backupolni ami fizikailag is mas lokacio:) Ezen adatokat ugye meg evtizedekig akarom orizgetni:) Szoval a mostani NAS-omat letennem Mo.-on. (A masik NAS Nemeto.-ban lenne)
    Igy eleg lenne 2bay-es NAS RAID nelkul. Az egyik HDD lenne a folyamatosan backupolt, a masik HDD-t meg mar amugy is a backup maga.

    CSak annyi a kerdesem, hogy a jelenlegi NAS-om egy Synology DS110j. Hogy tudom megoldani, hogy ez a backup is encryptalt maradjon. Ugy tunik ez egy alap belepo NAS a multbol, nem igazan tamogat HDD encryptiont.

    Jovo heten meg tudok nezni egy Asustor 5102-t. Egyelore a Synology es Asustor vonal tetszik papiron. A Synologyban nem nagyon latok sleep modot. Ha csak a HDD-k vannak leallitva attol meg eszik 10W-okat a cucc.Az nem epp sok, de nem tetszik:)

Új hozzászólás Aktív témák