Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsianett

    tag

    válasz .DLL #28846 üzenetére

    Én lassan egy évtizede fejlesztgetem a hallásomat, de most sem tartok ott, hogy rendes felépítésű kábelek között különbséget halljak.

    De erősítők között sem nagyon, maximum régi ratyi IC-s erősítők televágva mindenféle kivezérlésjelzővel meg km-eket kanyargó jelúttal a különféle bemenetek (kazetta Phono, stb..) miatt, na azok tényleg gyengusak voltak. De egy mostani jól megcsinált IC-s (TDA, LM...) szól úgy, mint bármelyik csodagép.

    Ami értékelhető változást hozott számomra, az a D osztály, olyat sem A-ból, sem AB-ből nem hallottam még, korrekt, sallangmentes, tökéletesen, már-már idegesítően kivehető részletek, megfogott mélyek. Úgy tudnám szemléltetni, mint a profi analóg fényképek, meg a mai profi digitálisak: nem lehet panasz az analógok kellemes, pixelmentes, teljesen folytonos átmenetű vonalaira, de valahol elmaradnak a tűéles részletek, ami a digitális képeken meg jól látszik, és ha kellően nagy a felbontás, akkor az átmenet is folytonos. Egy jó D osztály übereli az analógokat.

    Szóval én nem csapom be magam, ilyen komponensek, mint méregdrága kábelek, vagy olapjpapír meg teflon kondik stb, nem hiszek, mert nem hallom ki. És talán jelent valamit, hogy időm 95%-ban hangfalon hallgatom a zenét, olyan egyenes frekvenciamenettel, korrekt CSD-vel és THD-vel és fázisviszonyokkal, amiről fejhallgatóknál csak álmodhatunk, megvalósítani nem lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák