Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapalapa

    senior tag

    válasz krono. #105482 üzenetére

    Két különböző dologról van szó.
    Amikor adatot küldesz át, akkor teljesen mindegy a kábel és az usb interface minősége, mivel a fogadó oldalon csak az érdekes hogy minden 0 és 1 megérkezzen. Ha a környezet annyira zajos, hogy adatvesztés áll be, akkor sincs baj mert megismétli az adott hibás csomagot, csak időben tart tovább az átvitel.
    Ha hang streamet küldesz át, akkor adatvesztésnél nincs lehetőség újra lekérni a csomagot, de ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy ilyenkor az is számít, hogy a 0 és 1 milyen időzítéssel megy át, vagyis hogy egészen pontosan hol vannak a 01 és 10 átmenetek. Elvileg az asszinkron interfészek kiküszöbölik ezt a hibát, mert újraórázzák a streamet, vagyis kijavítják az időzítési hibát, valójában csak csökkentik. A következő probléma a zaj ami a kàbelen terjed, mert bekerül a dacba és pusztítja a hangot. Ez is valószínű szűrve van valamennyire, de nem teljesen. Tehát hang stream továbbításnál a kábel (geometriája, anyagai, árnyékolása) is számít egy csomó egyéb tényezővel együtt.
    Aztán lehetnek egyéb hangpusztító tényezők még..
    Igen minél nagyobb a környezeti zaj, annál sz.rabb lesz a hang, kábeltől is függő mértékben. Dacban többé, kevésbé küzdenek ezek ellen, de általában külső eszközökkel (szűrők, újraórázók, dad, jó kábel) lehet javítani a végeredményen vagyis a kapott hangon.
    Szerintem. Remélem nem írtam túl sok hülyeséget...

    [ Szerkesztve ]

    Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

Új hozzászólás Aktív témák