Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krono.

    tag

    válasz lapalapa #105476 üzenetére

    Én, mint külső megfigyelő úgy érzem így a végére mindkét oldalon kellően személyeskedővé és kioktatóvá vált a hangsúly, pedig alapvetően a téma érdekes, és megérhetne egy minőségi vitát szerintem, az a probléma, hogy senki nincs olyan technikai szinten, hogy saját állításait alá tudja támasztani, és a hifi láncok és a végén kieső hang visszakonvertálása után olyan komplex sokváltozós egyenlet, aminek nincs házilag végezhető megoldása.

    Egyébként nekem, mint maximum techben érdekelt laikus az a kérdésem, hogy amennyiben egy-egy usb kábel megváltoztatja a hangot, a kábel és adatátvitel melyik részén teszi azt meg.
    Maga a digitális jel úgy gondolom nem változhat, hiszen ha belegondolok, akkor ha egy pendrivera másolok egy fájlt, mondjuk egy USB hosszabbítón keresztül, különböző kábelekkel különböző eredményeket kellene kapjak a végén, ami velem még nem fordult elő. Hasonló módon, egy monitor esetében sem hallottam olyanról, hogy különböző kábelekkel a monitoron megjelenített kép, vagy annak színei változnának (akár USB-C, akár más digitális protokollon keresztül), pedig a mozi világa van hasonlóan magas színvonalon űzött valami, ha mondjuk a tizenmillió forintos monitorokra gondolunk amin a színkorrekciót végzik.
    Amennyiben maga a digitális jel egyező, én arra tudnék gondolni, hogy a kábelen felvett egyéb zaj mennyisége az, ami tud mondjuk megjelenni a nyákon, ami később az erősítő hatására zajként megjelenhet analóg kiemeneten, elvégre ez a lépés egyedi a korábban említett példákhoz képest, de akkor ez nem egy földelési/zajszűrési/árnyékolási probléma, ami inkább a DAC-ban megoldandó? Illetve ebben az esetben úgy gondolom tesztelhető, ha akár egyetlen meglévő kábelt különböző mennyiségű elektromágneses interferenciának teszünk ki, a végén a hangban változást kellene felfedeznünk.

Új hozzászólás Aktív témák