- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Fiamnak van egy wayteq xt700qci tabja. Processzor ATM7029, Quad-Core Cortex memória 8 GB ROM, 1 GB DDR3 RAM. Android 4,2
Gondom vele, hogy a reumás csiga gyorsabb mint ez. Egy pár megás játék telepítése letöltéssel több perc playből. Reset stb nem segít. Honnét tudható meg hogy mi okozza a lassulást? Olyan mint ha percekig tartana váltania a feladatok között. Letöltésre rányom, kb egy perc múlva indul. Ha letöltötte, akkor kb egy perc múlva kezd telepíteni, majd ha kész, kb ugyanannyi idő mire kiteszi az ikont.Más:
Hogy lehet beállítani hogy alapból sdre telepítsen? -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Laude tabletet használ valaki? Eddig Onda-t nézegettem, de egész jó ajánlatot találtam Tinydeal-en:
Laude A12 10.1" HD Screen Android 4.4 ATM7029B Quad-core Tablet w/ WiFi OTG HDMI
-
tjb007
nagyúr
válasz
stewe780 #55954 üzenetére
& (#55967) sbazsi
Olyan, ahol több benchmark alkalmazás eredménye össze van gyűjtve nem létezik (legalábbis még nem találkoztam vele, de ugye elég nagy az internet). Több benchmark alkalmazásnak viszont van saját webes adatbázisa, igaz némelyik nem túl up-to-date.
(#55963) luciferk
Az első. Az ATM7029-ről nagyon sokszor esett már szó itt a topikban az elmúlt két éveben, legfőképp az, hogy Cortex-A9-es magok vannak benne.
(#55964) kátú
Pont az a rosszabb.
(#55968) Peddy789
ASUS Transformer Pad TF103CX
-
luciferk
senior tag
Melyik jobb CPU az Allwinner A31s ARM Cortex-A7 vagy az Actions ATM7029 Cortex-A9?
-
nbence94
tag
sziasztok! korábban már lebeszéltetek egy kínai tabletről, de most találtam egy sokkal jobb tudásút 13,663Ft-ért, vám nélkül, mivel 50€ alatt van.
CPU:ATM7029 Quad Core, RAM:1G DDR3., Android 4.2., 7" ,1024*600.
továbbra is csak billentyűzettel jegyzetelésre kéne + filmet nézni/ youtubozni, facebookozni esetleg, vagy olvasni.
szerintetek? -
dopeman1
csendes tag
Sziasztok,hálám üldözné ha valaki tudna segíteni.
Adott egy "Skyview" táblagép. Amit tudok róla:
ATM7029 ARM Cortex A9 4 x 1,2 GHz 1GB RAM
16GB belső memória
1024x600 felbontásu
kétkamerás
két micro USB az egyik "HOST"
sztereo hangszórók
a ki-be kapcsolón kívül a tetején a hangerő gombok mellett van egy visszagomb.
Milyen ROM-ot tudnék felbűvölni rá?
Pad Firmware -val már próbálkoztam felrakni de egyik sem volt jó. -
jogerős
csendes tag
Sziasztok!
Olcsóbb tablet vásárlását tervezem, netezésre filmnézésre használnám.
Idáig 3 kiszemelt van, szerintetek ezek közül melyik a jobb választás?
1. WayteQ xTAB-700qci (ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1,3 GHz Quad-Core)
2. Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0 (ARM Cortex A9 Amlogic AML8726-MXS 1,5 GHz Dual-Core)
3. NAVON Predator 7 (ARM Cortex A9 1,2 GHz Quad-Core)Előre is köszönöm a segítséget!
-
hermit
tag
Hi,
ismeri vki ezt a tipust:
Gooweel G10X (ATM7029 Quad core Android 4.2 HDMI WIFI camera Bluetooth OTG 1GB RAM 8GB)
gyanusan olcsonak tunik 110USD?
-
OddMan
őstag
válasz
tjb007 #46360 üzenetére
Közben megtaláltam ezt az oldalt: link
Itt is azt írják, hogy "ATM7029 4 x ARM Cortex-A5 1.3 GHz Vivante GC1000".
Ezek alapján úgy gondolom, hogy ez a tablet messziről kerülendő.Talán a "WayteQ xTAB-79qci" jobb választás lehet, bár ennél meg a wi-fi egy kicsit gyengécske. Erről van valakinek tapasztalata?
A többi része amúgy jónak tűnik az árát figyelembe véve.
-
tjb007
nagyúr
Melyik része nem érthető ?
Amúgy meg messze sem kell menni, elég csak elolvasni a Mobilarénás tesztet, de ha felmész a Samsung oldalára ott is szerepelni fog az, hogy lehet vele telefonálni.A nagyra hízott telefont meg úgy kell érteni, hogy van előlapi hangszórója mint a Samsung Galaxy Tab 3 7.0 3G-s változatának is [KÉP], vagy épp az ASUS Fonepadnek [KÉP].
A 10 hüvelykeseken már nem érdemes keresni a hangszórót, azokra már nincs értelme rakni, ettől függetlenül azokkal is lehet headset segítségével (vagy kihangosítva) telefonálni.
(#46355) Spet
ConCorde Tab ROKEE, WayteQ xTAB-79qci, Alcor Zest D714I, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, és még sorolhatnám két héten keresztül.
(#46356) OddMan
A processzormag a mai napig nem tisztázott, vagy A5, vagy A7, de inkább utóbbi a teljesítménye alapján, a GPU pedig nem Mali-400, hanem Vivante GC1000.
Röviden az az ATM7029 sztorija, hogy a tervezője, az Actions Semiconductor már a bemutatásakor ködösített, nem akart pontos információt szolgáltatni a használt processzormagról. Az oldalukon annyi szerepel csak, hogy ARM Cortex-A9 family CPU, amiről csak ők tudhatják, hogy ez pontosan mit is takar, Cortex-A9 viszont több dolog miatt sem lehet.
Az oldalon meg azért ez szerepel, mert ezt az információt kapták a gyártótól, ez a hivatalos álláspont még akkor is, ha a valóságban ez nem így van. -
OddMan
őstag
A WayteQ xTAB-700qci tabletben milyen CPU + GPU van? Sajnos a neten egy csomó egymásnak ellentmondó információt lehet olvasni.
A hivatalos honlap szerint a CPU egy ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1.3 GHz-es, a GPU-ról pedig nincs információ.
Több helyen azt olvastam, hogy ez nem A9 csak A5-ös ARMv7-es.
Azért az durva, ha hazudnak a hivatalos weblapon spec.-el kapcsolatban.
A GPU talán Mali-400, bár sok helyen Vivante GC1000-et emlegetnek inkább.Ha valaki tud pontos specifikációt, az legyen szíves írjon ide a topikba. Köszi!
-
tjb007
nagyúr
válasz
d.carpa #45105 üzenetére
A leírtak alapján biztosan nem venném meg egyiket sem, főleg a Yarvikot nem.
(#45106) CHIPman
„lásd WayteQ xTAB-100qcr 60k, és csak a kijelzőben jobb”
Azért nem egészen így van.
A Yarvikban ATM7029 van, a Kianoban meg Allwinner A31, amik azért messze vannak az RK3188-től (ez van ugye a 100qcr-ben), főleg az előbbi.
Ezen kívül ott van még a RAM és a belső tárhely mérete is. -
kiskakas
senior tag
Hát, utánnaolvasva a wayteq xtab-700qci-nek, sikerult belerakniuk egy igencsak kihivasokkal kuszkodo procit..
"A készüléket egy Actions chip hajtja meg. Az ATM7029 ugyan négymagos megoldás, ám eléggé viszontagságos a helyzete a teljesítményét tekintve. Ez a SoC a leglassabb, ARMv7 támogatású egységeket alkalmazza, és a Cortex-A5 magok négyesének a pontos órajele sem ismert, de az elődöknél alkalmazott 1,3 GHz itt is a maximumot jelentheti."
Illetve mediamarkt.hu-rol egy velemeny:
"Fogalmam sincs, hogy ki engedélyezte ennek a gépnek a hardverét...
Papíron jól mutat a HD IPS, 4 mag, 1 GB ram, de amit a tablet művel, arra nincsenek szavak. Kezdjük azzal, hogy nincs benne 1 GB ram, csak 800, amit nem tudom hogy csináltak, de a Clean Master és az AnTuTu is annyit írt. Utóbbi egyébként 9000 pontot adott a készülékre, amit még egy sima kétmagos CPU is lealáz (MTK6577, HD kijelző: 10500 pont).
Egyébként laggol, mint a fene, wifi jelet képtelen tartani úgy, hogy 6-7 méterre vagy a routertől, és állandóan lefagy. Erre a gyenge CPU-ra kár volt HD kijelzőt ráereszteni. Apropó kijelző... azt sem sikerült optimalizálni, kapacitív létére olyan nyomkodni, mint egy rezisztív kijelzőt. Ráadásul nem is ott érzékel, ahol nyomom, ebből fakadóan a gépelés gyötrelem.
Csak azért kap 2 csillagot, mert egyébként a kivitelezés és az összeszerelés példás, kijelző szép képet ad, de mit ér mindez, ha legszívesebben földhöz vágnád 10 perc használat után?" -
tjb007
nagyúr
válasz
spiritex #44294 üzenetére
Az A31 GPU-ban jobb nála, CPU-ban viszont gyengébb, az ATM7029 meg semmiben sem jobb az AML8726-MX-nél/M6-nál.
(#44295) laszlohu
Ez így, ebben a formában egy hatalmas hülyeség. Ha valamit feljavítanak, akkor az nem lesz jóval gyengébb a feljavítandó alanytól.
A Cortex-A5 majd' három évvel az A9 után lett bejelentve, így nincs abban semmi csodálkozni való, hogy az újabb verziójú lebegőpontos egység került belé.
A CPU float-point jobb eredményekre meg csak ennyit írnék: A5 - 474 / A9 - 767
Szerintem hanyagold inkább azt a fórumot -
tjb007
nagyúr
Nem azonos.
A 700qci-ben ATM7029 van (quad Cortex-A5@1,3GHz + Vivante GC1000), a Lidl újságban szereplőben pedig Allwinner A31 van (quad Cortex-A7@1GHz + Imagination PowerVR SGX544MP2), utóbbi erősebb.„Azt olvastam, az A7 újabb, mint az A9”
Valóban újabb, csak épp azonos órajel mellett 30%-kal gyengébb teljesítményű az A7.
Cortex-A5 < Cortex-A8 < Cortex-A7 < Cortex-A9 < Cortex-A12(#44289) spiritex
Lásd pár sorral feljebb.
-
SZULTA
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
3db tablet között vacilálok.
1.
PIPO Smart S1s
Operation System Android 4.2.2
CPU Rockchip RK3066 Cortex A9 Dual Core 1.6GHz
RAM DDR3 1GB
Storage capacity 8GB (Support extend up to 32GB)
Screen 7 inch HD Capacitive multi-touch screen
Screen Resolution 1024x600 Pixels
2
PiPo Smart-S1 PRO
Product Type Tablet PC
Screen Size 7.0"
Operating System Android 4.2.2
Processor Type/CPU Type Cortex-A9
CPU Manufacturer Rockchip
CPU Model RK3188 quad-core
CPU Speed/Processor Clock Speed 1.8GHz
RAM/ Technology DDR3
RAM Memory 1GB
3
WayteQ xTAB-700qci tablet, fehér
Kijelző: 7", IPS, 1280 x 800 px, 5 pontos kapacitív multi-touch
Processzor: ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1.3 GHz
Memória: 8 GB ROM, 1 GB RAMMelyiket javasoljátok?
A felhasználás teljes tehát filmezés,játék,net...
Köszönöm! -
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Karácsonyi ajándéknak lenne 8 éves iker lányoknak tabletet.
7" vagy 8" a kereset méret.
Ami még lényeg lenne hogy fehér legyen. Mivel lányokról van szó ez fontos kérés.
A keret 60 - 65 max 70 000 összesen.
Használva játékra, mese nézésre, Youtube -ra és hasonlokra lenne és néha a szülők is használnák böngészésre.
Tudnátok ajánlani valami megbizható gépet?
Mivel családi házban élnek ezért valami jó wifi képességű gép kéne.
Amiket találtam árban
- WayteQ xTAB-700qci
- WayteQ xTAB-70qci
- NAVON Raptor 7
- Yarvik Xenta TAB07-200A két WayteQ között nem tudom mi a különbség (ha valaki tudja akkor kérem mondja meg)
azonban a benne lévő négy magos ATM7029 -ről nem sok jót olvastam és itt a forumon sem nagyon dicsérik ha játékról van szó.
Félek is töle mert állítólag a 2 magos RK3066 jobb nála.
A Vivante GC1000 GPU-rol pedig azt olvasom, hogy fényévekkel le van maradva a Mali400-tól.Már belefáradtam és bele is bonyolodtam a dologba, ezért kérném, hogy segítsetek nekem.
Megvehető a WayteQ?
Van jobb választás nála a max. anyagi keretem körül, ami megfelelne a kivánt használatra?
Vagy inkább egy kétmagos gép?Nagyon köszönöm a hozzáértők segítségét.
-
mexel
veterán
Köszönöm az infókat. A WayteQ xTAB-700qci levő ATM7029 SoC-ról elég rosszakat olvastam. Tényleg felejtős?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
fateless #42653 üzenetére
Ezzel leginkább az a probléma, hogy négy kínai tablet is van itt, újabb modell, de kb. semmire nem megyek velük. Az egyikre nem került HDMI. A második 4:3-as képarányú, 1014x768 pixeles felbontással, HDMI-re kötve FullHD ugyan a képe, de úgy, hogy az eredeti képernyőt húzza szét, hogy kitöltse a teret. A harmadik tabletbe a csoda ATM7029 négymagos van, amitől már a 2D-s játékok is akadoznak - ha elindulnak egyáltalán, a negyedik meg ugyan hardverben jó, de annyira gagyi az érintőpanelje, hogy egyszerűen nem lehet rendesen vezérelni a játékokat. Köszi, így nem kell kínai, előrébb nem lennék egy ötödik modellel sem.
(#42652) tjb007: Alapjában a legtöbb gyártó MHL és sima micro/mini HDMI esetén nem védi a jelet, viszonylag ritka az eset, mondjuk a Sony az védi, de hirtelen többről nem tudok. Elég lenne nekem egy MeMO Pad HD 7 is valószínűleg, ha lenne rajta HDMI.
Most így hirtelen a Galaxy Tab 3 8.0 az, ami megfogta a tekintetem, hogy talán jó lehet, bár ennek az ára kicsit borsos a tudásához képest, ennyit elsőre nem terveztem adni érte.
-
gps76
őstag
válasz
AxBattler #42200 üzenetére
A Prestigio az "olcsóbbak" között szerintem a legjobbnak számítanak,minőségi terméket csinálnak.Állítólag valamelyik márkás gyártó gyártja,olyan mint régen az Asus,ASRock volt.
Aki szerintem táblát akar venni 1024 felbontás,1 GB RAM,meg manapság kétmagos processzor a minimum,ha nem akar szenvedni vele,hiába mondja csak erre,meg arra kell.Inkább picivel többet adjon érte,de akkor már netezni is normálisabban lehet vele.
Amiben kellemesen csalódtam az az ATM7029 proci,nem igazán ismert,de fürge,gördülékenyen dolgozik. -
gps76
őstag
válasz
Magnat #42149 üzenetére
Nekem volt mostanában Prestigio 8.0 Pro Duo(Aml8726-mx) ,Prestigio 7.0 ProDuo (RK3066 ),Acer A1-810(MTK8125),Allfine Fine7 Genius(ATM7029),Nexus 7(Tegra3),meg Wayteq 100qcr(RK3188),stb.
Azt kell mondjam,hogy az RK3188 teljesítményben nagyon jó lenne hardveresen,de nagyon sok függ a szoftvertől. Hiába veri le pl. a Nexus-t,ez sokkal gördülékenyebb egy jó rom-mal,ami sok táblánál a rootolásnál kimerül,nem csinál senki rá.
A gyártók kezdenek "átesni a ló másik oldalára",mert csinálják az erős hardvert,hozzátesznek egy fullHD kijelző,és a felhasználó lassabbnak érzi,mint egy 1280-as,vagy 1024-es kettő,vagy gyengébb 4 magost.
Az MTK prociról az a tapasztalatom,hogy nagyon jól gazdálkodik az akkuval,nem melegszik,viszont 1024-es felbontás fölött már a GPU-nak sok a pixel.Szintben kb.a tegra3 80%-a.
Sok eredeti "kínai" tabletetknél nekem az érintővel volt sokszor gondom,vagy túl érzékeny,vagy úgy érzékeli ha húzom az ujjam pl.görgetésnél mintha kétszer kattintottam volna,és rányom egy linkre.Emiatt adtam el a mondjuk nem névtelen Acer-t,pedig volt rá touch FW frissítés is.
Ha valaki akar bogarászni leírásokkal a cpu-król: [link] alul ott a többi. -
kecskebégető
aktív tag
válasz
kelzsoca #42057 üzenetére
1-"A 70qci mint modell, kifutott, már nem volt elérhető, ezért kellett egy utód, ami a 700qci lesz, a két gépnek semmi köze egymáshoz,"
Kifutott modell?A70qci???3 hónappal a megjelenés után???Bocs borzasztóan bűzlik...
2-"a két gépnek semmi köze egymáshoz,"-
70qci specijelző 7", IPS, 1280 x 800 px, 5 pontos kapacitív multi-touch
Processzor ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1.5 GHz
Memória 8 GB ROM, 1 GB DDR3 RAM
Memória bővítés MicroSD kártya támogatás (max. 32 GB)
OS Android Jelly Bean v4.1
WiFi Beépített
Mobil internet 3G USB dongle támogatás*
Szenzorok G-szenzor
Kamera 2.0 MP (elő,- és hátlap)
Tv-kimenet Mini HDMI
USB csatlakozás USB 2.0
Hang Beépített hangszóró, Mikrofon, 3.5mm fülhallgató kimenet
Méret 187 x 113 x 8.2 mm
Súly ~278 g
Akkumulátor Lithium, 3,7V 3000mAh700qcispec
ijelző 7", IPS, 1280 x 800 px, 5 pontos kapacitív multi-touch
Processzor ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1.5 GHz
Memória 8 GB ROM, 1 GB DDR3 RAM
Memória bővítés MicroSD kártya támogatás (max. 32 GB)
OS Android Jelly Bean v4.2
WiFi 802.11 b/g/n
Szenzorok G-szenzor
Kamera 0.3 előlap / 2.0 MP hátlap
Tv-kimenet Mini HDMI
USB csatlakozás USB 2.0
Hang Beépített hangszóró, Mikrofon, 3.5mm fülhallgató kimenet
Méret 189 x 112 x 8 mm
Súly ~269 g
Akkumulátor Lithium, 3,7V 3000mAh
Kinézetre is 99.9.9% ugyanaz....
3-" a visszavitt gépek nem kerülhetnek újra forgalomba új termékként, az megint más, hogy bizonyos kereskedők ettől függetlenül visszaforgatják a készülékeket márkától függetlenül, "Aha ez már büntetőjogi kategória a biuonyítékaim majd a megfelelő helyen és időben.Egyenlőre én nem állítottam ilyet ellenben veled.De ebbe ne mnjünk bele.
4-"A 70qci-ről tudtommal senki nem állította hogy nem kap szoftverfrissítést."Én kérdeztem egy hónapja és az volt a válaszod nem tervezik.....
Szóval lényegében ajánlom mindenkinek nagyon nézze meg a wayteq termékekt nég a boltban ha lehetősége van rá .Nem érdemes SZErintem wayteqe webshoppbl vásárolni. -
tjb007
nagyúr
A felsoroltakra az általad kinézett WayteQ xTAB-70qci is megfelel (a Subway Surfers szépen, bármiféle gond nélkül megy rajta), csak úgy mint a ConCorde tab SPEED, ami hiába "csak" kétmagos, teljesítmény szempontjából lepipálja a 70qci-t.
(#40620) Muffman01
"Actions ATM7029 komoly gondokkal küszködik, ha játékokról van szó"
Attól, hogy én is leírom minden egyes alkalommal milyen gondokkal küszködik az ATM7029 még nem jelenti azt, hogy használhatatlan lenne, az Angry Birds szintű játékok például tökéletesen mennek rajta.
Valóban előfordulhat a komolyabb játékoknál textúrahiba, de ez inkább az adott játékot készítők sara (ami azért valahol érhető a részükről is). -
hasab
csendes tag
válasz
Cartman023 #40591 üzenetére
Üdv.
A Wayteq xtab 70dci-t elég sokan használják, és dicsérik sok helyen (ha nem épp egy gyári hibás darabot fogtak ki), de a kétmagosok már kifutóban vannak.
A wayteq xtab 70qci-t inkább szidják, mint dicsérik, sajnos gagyi procit raktak bele, és grafikusan sem túl jó.
Én a helyedben körülnéznék még a concordetablet.com-on és az alcordigital.hu-n, elég jó cuccokat árulnak, jó a szerviz-háttér (a concorde támogatása egyenesen kiváló, nagyon segítőkészek, és azon vannak, hogy a vásárló maximálisan elégedett legyen a kapott cuccal), és árban is közel vannak az általad felsorolt készülékekhez.
Ha most vásárolsz tabletet, ne vegyél 2 magosat. Most kezdenek bejönni az új, 4 magos tabletek, azok közül válassz inkább.A 3 legfontosabb dolog, amit a tablet kiválasztáskor meg kell vizsgálni, az alábbiak:
1., Szerviz és támogatás: nagyon meg kell nézni, van-e egyáltalán magyarországi szervize a tabletnek, mennyire könnyen közelíthető meg, mennyire segítőkészek, van-e fórumuk a neten, van-e letölthető tartalom a kiválasztott tablethez, milyen gyakran frissítik a ROM-okat, és így tovább. Ezeket a kifutott és éppen futó tabletek használóinak leírásai alapján elég jól fel lehet térképezni.
2., A processzor típusa, gyorsasága (Központi (CPU) és grafikus (GPU)):
- Rockchip RK3188 (4x1600MHz) / Mali400MP4 -- OK;
- Allwinner A31 (4x1200MHz) / PowerVR SGX544MP2 -- OK;
- Actions ATM7029 (4x1500MHz) -- gagyi;
- Mediatek, AMLogic, stb... -- gagyi.3., Kijelző típusa, felbontása: mindenképpen el kell kerülni a sima TFT kijelzőt. Ha lehetséges, inkább az IPS vagy a Retina kijelzőt kell keresni, még ha kicsit drágább is, de hosszú távon megéri.
TFT: olcsó; általában alacsony felbontású (800x600, 800x480 vagy még alacsonyabb), 7 colon is jól látható nagy pixelek; kevés a fényereje; a betekintési szöge elég kicsi: ha egy kicsit jobban megdönti az ember, már torzulnak a színek, sötétedik a kép.
IPS: drágább; magas felbontású (1024x768, 1024x600), 7-8 colon alig láthatók a pixelek; magas betekintési szög: bármennyire megdöntve megtartja a színeket, nem sötétedik; magasabb fényerő.
Retina (IPS-technológia extra nagy felbontással): olyan magas a pixel-sűrűség,hogy szabad szemmel nem láthatók a pixelek; tűéles kép; magas fényerő; színhűség minden betekintési szögnél.Mielőtt megvásárolod, érdemes kipróbálni, megtapogatni a kiválasztott készüléket, akár a bemutatóteremben, akár egy hipermarketben kiállított darabot: jó-e az összeszerelés minősége, elég gyors-e a működése, mennek-e rajta a kedvenc játékaid (vidd magaddal MicroSD-kártyán vagy pendrájvon OTG-kábellel), programjaid, stb...
Remélem segítettem.
Üdv,
hasab -
tjb007
nagyúr
válasz
interstate76 #39630 üzenetére
Mindegyik megéri a(zt a nem is olyan hatalmas) felárat.
Három esetében kapsz egy nagyobb felbontással bíró kijelzőt, és egy jóval jobban teljesítő processzort.
Nem tudom az ATM7029 hogyan teljesít alacsonyabb felbontás mellett, de WXGA mellett nagyon nem a beton stabil működés és akadásmentesség jellemzi (saját tapasztalat, mielőtt még valaki belekötne). -
tjb007
nagyúr
válasz
JóGeri. #39105 üzenetére
Mivel 30e forintért normálisat, azaz olyat, amiben nem WVGA felbontású TN panel, és 512MB RAM van itthon nem kapsz, ezért kéne mondani egy maximum összeghatárt. Valamint azt is jó lenne tudni, hogy itthon szeretnéd megvásárolni, vagy jó lesz külföldről (Kína) is ?
(#39107) Soma01
ATM7029 < MT8389 < RK3188
-
Soma01
veterán
Én egy 8 colos gépet szeretnék. Azt kérdezném hogy milyen chippel érdemes venni?
(Kínaiak közt nézelődök) Az ár 50.000 Ft környéke. 3G kellene. Tudom, hogy a felsoroltakban nincs mindben, de lehet lesz később. Tudok várni kicsit. De most a chippek sebessége érdekel.Nem nagyon tudom, hogy melyik chip-szett a nyerő:
Ramos X10:
CPU: Quad Core ATM7029
GPU: Vivante GC1000X10pro:
CPU: MTK8389 Quad Core CPU 28nm
GPU: PowerVR SGX 544Cube U55GT TALK79
CPU: MT8389 Quad Core 1.2GHz Cortex-A7 28nmEz ua. mint az x10pro?
Chuwi V88:
CPU - RockChip RK3188 Cortex A9 up to 1.8GHz
GPU - Mali 400 MP (overclocked to 533MHz) -
bekszab
csendes tag
Sziasztok! Árul valaki új!!!! Allfine 7 quad core ATM7029 tabletet vagy hasonlò tudàsút Bp környékén korrekt àron? Olyan kellene ami gyorsan megvan, mert nincs idõ megvarni a kulfoldi szallitast
vàrom privàtban az ajànlatolat! Köszi elõre is
-
válasz
this is life #35612 üzenetére
Itt van nálam egy ATM7029-es procival szerelt tablet, egyáltalán nem rossz az a proci. Nem egy 3188-as, de a fél órás tesztelés során semmi bajom nem volt vele.
Melegedni azt tud, de az a tablet hibája, nem a procié.
Ugyanazon árért persze sokkal inkább 3188 kellene, illetve a Chuwi v88-nál amúgy sem látok most jobb ajánlatot a piacon (saját nézőpontból), de abban sincs SIM foglalatMOD
Már úton van egy MTK6589-es procival szerelt tablet, majd írok róla, ha megjött... -
z0d1AK
nagyúr
,,tervezik-e esetleg hogy normalis soccal szereljek a quad coreos tabletjeiket pl uj rk vagy atmmel"
Az RK3188 a jelenleg egyik legjobbnak tartott kínai négymagos, míg az ATM7029 a legrosszabb. Akkor mi is számít normálisnak?Egyébként nem meglepő, hogy nem árulnak el semmit, még annyit sem, hogy tervezik-e. Egyrészt a kínaiaknak az a fontos, hogy a most legyártott terméket eladják. Ha ott van 15 ezer A31 tablet és azt mondják, hogy ennyiért 2 hét múlva lesz RK3188 is, akkor a gyengébbet miért is vennék meg.
A másik meg, hogy üzleti titokként is felfogható egy ilyen infó. A kínaiak egymást is másolják. Így ha mondjuk a Cube ír egy levelet a Te nevedben, hogy lesz-e valami újdonság a közeljövőben az Ainolnál és azt írják, hogy igen, tervezzük ezt és ezt, de ezt ne mond el a konkurenciának, mert titok, akkor ugye máris előrébb van a szomszéd gyártó. -
Jó áron vannak már ATM7029-es 8"-es tabletek, hétköznapi dolgokra (mail, fb, böngészés, olvasgatás, jegyzetek) bőven elegendő talán még a nem túl acélos akkuval is. Ha lenne teszt a MyAudio 816QC-ről, lehetnetudni, mennyire ajánlott ez a hardver a hétköznapokra. Persze egy Chuwi v88 még mindig sokkal jobb méretben, hardverben egyaránt, de az majd' kétszer ennyi.
-
tjb007
nagyúr
-
-
tjb007
nagyúr
"Mennyire vállalható ez a SOC egy RK3066-hoz képest?"
Ez a SoC olyan mint a Kinder tojás, nem tudhatod, hogy mit kapsz.
A probléma ott kezdődik, hogy nem tisztázott a processzormagok kiléte sem. Az Actions oldalán az szerepel, hogy Cortex-A9@1,3GHz, a kereskedők szerint Cortex-A7@1,5GHz, mások szerint pedig Cortex-A5@1,2GHz. Egy biztos, az Actions jó nagyon hazudott, mert a 7029-ben biztosan nem Cortex-A9-es magok vannak, hanem valami gyengébb (több dolog is bizonyítja), de hogy Cortex-A7 vagy Cortex-A5 azt nem tudni pontosan. Eddig is csak a kevésbé ajánlott chipek közé tartozott, ezek után meg aztán még inkább kerülendő.
Én még mindig azt amondó vagyok, hogy az ATM7029-cel szemben az RK3066 még mindig jobb választás.
────────────────────────────────────────────────────
Ha már SoC téma.
Az Amlogic is bemutatta az első négymagos chipjét, az AML8726-M8-at, ami úgy néz ki, hogy még az RK3188-nál is erősebb lesz.
Nagyjából azt hozzá mint a Rockchip, 28nm-es csíkszélesség, Cortex-A9-es magok maximum 2GHz-es órajelen, de nem az unalomig ismert és használt Mali-400 lesz benne, hanem egy meg nem nevezett következő generációs ARM GPU (amiről pontos információk még nincsenek, de már rajta vagyok a témán. Egyesek szerint Mali-450, de az ugye se nem új-, se nem következő generációs). A 4K lejátszást ez is tudni fogja, de a többiektől eltérően ez kifelé is menni fog, nem úgy mint az A31-nél. -
|AP|
veterán
Ezt láttam ma Veletech-en, a Wayteq standján:
Wayteq xTAB-70qci
[link]
[link]
[link]Nekem már a 70dci is elég lenne, viszont azok a műanyagok, meg a nyekergés, alkatrészek mozgolódása engem elriasztott.
Most itt van ez, alu házban (meg sem nyekken, masszív kis jószág), kb. 4 hét múlva érkezik, ugyanúgy 35-ért, mint a 70dci.IPS, 1280x800, négy mag, HDMI, SD bővítés, jó összeszerelés, ez így papíron okés, de:
1. Az ATM7029 mennyire gáz? Ugyan nem a végleges szoft volt rajta, de azért meg-megröccent már a menüben is... fentebb is volt róla szó, hogy nem igazán jól optimalizálható. Nekem már az is elég lenne, ha hozná az RK3066 szintjét. Szóval legalább ott azért tart sebességben?
2. 3000mAh akksi.... hááát, meglátjuk mennyire lesz elég
3. full alu ház: nem recseg, nem ropog, nagyon masszív, viszont nem árt ez a wifi képességeknek? (kint a kiállításon végülis nem volt gond a jelerősséggel)35-ért viszont elgondolkodtató ajánlat lesz.
-
A quad corenal se mindegy milyen mert amelyik atm7029,alwinner a31 soc-ot hasznal alig furgebb meg a teszteken is mint a rk3066 a 2 magjaval. Ami jo lesz az a rk3188..a tobbinel 1-2dolgot elcsesztek a soc osszeallitasanal. Hol a gyenge gpu,40nm csikszelesseg,hol a regebbi cortex magok...ez kb olyan mint az amd a6 ot ossze hasonlitana az intel i7 el ..mindketto 4 mag de megse egyforma teljesitmeny..
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
fateless #34852 üzenetére
Senki sem mondta, hogy nem mennek a játékok
Annyi lett csak mondva, hogy nem ajánlott arra, de ugye mindenki azt csinál amit akar, akit nem zavarnak az esetleges textúrahibák és a többi GPU-ból eredő negatívum az nyugodtan vegyen ATM7029-es tabletet, nincsen megtiltvaAz sem véletlen, hogy más nem volt hajlandó nekik ilyen célra tesztkészüléket adni.
Ez a "teszt" meg olyan, mintha a Totalcar megkért volna engem, hogy próbáljam ki ezt a Range Rovert, amit ők 10+ év tapasztalat és szakmai tudással a hátuk mögött úgy lehúztak, mint a fene, én meg kiválóra és ajánlottra értékeltem volna.
-
Korábban volt szó a Myaudio 816QC és az abban használt ATM7029-es proci és Vivante GC1000 teljesítményéről.
A Gamepod rövid tesztje alapján nem feltétlenül gyenge és szörnyű ez a kombó...
Épp egy napja mondtam le a félretett készüléket, mert kaptam egy kihagyhatatlan ajánlatot, de azt gondolom, nem bántam volna, ha megvettem volna. -
halisa
tag
Sziasztok!
Kinéztem két tabletet: Allfine Fine7 Genius 7" Android 4.1.1 Quad Core ATM7029 1.5GHz
és a ICOO D70PROII 7" Android 4.1.1 Dual Core RK3066 1.6GHz
Mi a véleményetek, valakinek van tapasztalata?
Köszi. -
bazsy_
tag
Szevasztok!
Olyan tablet vásárlásán gondolkozom amelyik támogatja a HDMI passthrough -t.
Ehhez 2 dolog kell:
-android 4.1 vagy újabb
-a hardvernek is támogatni kellA 2 magos rockchip ha jól tudom nem támogatja tehát ez kiesett.Talán a 4 magos? Ami biztos támogatja az AmLogic AML8726-MX (Ha más nem marad akkor ilyen chipsetes tablet lesz.)
Ami néztem még az ATM7029 de erről sok infót nem találtam csak annyit írnak róla hogy video output multi channel.Ha valakinek van ezzel kapcsolatban gyakorlati tapasztalata vagy infója ne tartsa magában.
Előre is köszi.
-
spileraaa
senior tag
válasz
Chaser #34398 üzenetére
1.
79 $ mivel nincs benne semi plusz koltseg pl posta , paypal kezelezi koltseg
pl itt 95$ [link]
es itt pedig 94 $ [link]
vagyis nagyjabol 95/100 $ kozt mozog az ara
Ainol Novo 7 Crystal 2
csak ez szerintem nagyon uj kiadas lehet, igy nem tudom megeri kockaztatni elsok kozt kiprobalni2.
de ennel pedig tenyleg nem tudom hol lehet az atveres hogy csak 94 $ es ips kijelzos vagy itt is jon plusz koltseg ra ( vagy eleve false adatok vannak megadva )
Ainol Novo7 Crystal ATM7029 Quad Core Android 4.1 7 Inch IPS Screen 16GB ROM HDMI Tablet PC White
[link] -
.DLL
veterán
Erről a tabról mi a véleményetek, főként CPU, GPU és üzemidő tekintetében: MyAudio 816QC
Van már valami tapasztalat ezzel a ATM7029 SoC-cal és Vivante GC1000-rel kapcsolatban?
A kernel hozzá mennyire támogatott/nyitott? (itt az RK3066-ra utalok vissza, aminek nem nagyon hozzáférhető a kernele, emiatt csomó USB eszközt nem támogat pl.)
-
tjb007
nagyúr
válasz
hercsi #33559 üzenetére
Ha "óccó-jó-kínai-4magos" kell akkor RK3188-cal szerelt modelleket nézz.
A több kínai négymagos valahol mindig "elhasal", az ATM7029 például a nulla támogatással és a gyenge GPU-val, persze ha nem játszani kell akkor bármelyik mellett le lehet tenni a voksot, hétköznapi használatra (YouTube, böngészés, zenehallgatás, levelezés stb.) gyakorlatilag mindegyik tökéletes (feltételezve a normális szoftveres optimalizációt).(#33560) BluEyes
Az A31 papíron valóban jól néz ki, a valóságban már kevésbé. Gyengék de energiatakarékosak a processzormagok, ez önmagában nem lenne gond de e-mellé olyan GPU került amit egyszerűen nem tudunk 100%-osan kihasználni. Ott van még a csíkszélesség is ami miatt gondok is vannak, több gyártó kénytelen volt visszavenni az amúgy is alacsony órajelből mert gondok voltak.
A 4K-val meg valóban elboldogul csal épp semmire sem mész vele mert a kijelző max. 2K felbontású lehet, HDMI-n meg 1080p a maximum amit ki tud küldeni.Nem mondom, hogy rossz mert nem az (legalábbis teljesen), de ne legyenek nagy elvárásai ezzel a chippel kapcsolatban senkinek sem.
(#33563) Forestjo
Hardveresen is támogatni kell a hangalapú kommunikációt.
-
hercsi
tag
válasz
this is life #33465 üzenetére
Szia!
Az Actions ATM7029-et Te hova tennéd teljesítményben? A Hero II-ben ilyen van pl...
Üdv és köszi a választ...
-
bladesks007
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, milyen tablete(eke)t tudtok ajánlani a következő igények esetén:
- felhasználási terület: net, HD videó, irodai alkalmazások, játék (egyúttal fontossági sorrend is)
- kijelző mérete: 10" (a ~16:9 arányt preferálom), melyhez, felteszem az idális felbontás 1280x800
- 2/4 magos proci
- stabil WIFI (ami nem dobál le folyton-folyvást)
- front kamera skype miatt
- GPS (bár tudok ezek nélkül élni)
- custom ROM támogatás (ha szükséges)
- egyéb: norm. kapacitású akku, alum. burkolat
- ár: ~40eTaláltam olyat, ami talán megfelelne a legtöbb szempontnak:
Ainol Hero 10 (Android 4.1 Dual Core 1.5Ghz 8726-MX 16gb)
Ainol Hero 10 II (Android 4.1 Quad Core 1.5Ghz ACT-ATM7029 16gb)Valakinek van ezen készülékkel kapcsolatban személyes tapasztalata? Mennyire megbízható készülékek ezek?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
lacuska74
tag
Mi a különbség a kettő között?
10.1" IPS Ainol Novo 10 Hero Tablet PC Android 4.1 Dual Core 1.5Ghz 8726-MX 16gb-Hero
Ainol Novo 10 Hero II Android 4.1 Tablet PC - 10.1" Quad Core 1.5Ghz ACT-ATM7029 16gb - Novo10-Hero-2
Megéri a 2 -es szerintetek a plusz pénzt?
-
tjb007
nagyúr
Azt, hogy ha nem akarsz magaddal alaposan kicseszni akkor elfelejted ezt a chipet (ugyanez vonatkozik az ATM7029 -re is).
(#27294) losi73
Nincs.
(#27296) Tenager18
"Hát milyen gpu van ebben???"
Gyenge (Vivante GC2000). Egy RK3066 -tal vagy egy AML8826-MX -szel többre megy az ember mint az i.MX6 Quad -dal.
-
tjb007
nagyúr
válasz
f4lcon #25979 üzenetére
Az a poén, hogy még ők sem tudnak semmi konkrétumot mondani. Tíz napja vettem fel velük a kapcsolatot (azt most inkább kihagyom a történetből, hogy először azt akarták, hogy hívjam őket fel telefonon), akkor még semmiféle adattal nem tudtak szolgálni, szóval egyelőre csak annyi biztos, hogy lesz egy ATM7029 elnevezésű SoC.
-
smkb
őstag
válasz
tvamos #25879 üzenetére
(#25875) smkb válasza atike (#25873) üzenetére
Az AINOL nem ismeretlen gyarto, tobben is ismerjuk mar jol!
Ujonnan kijott termeket tole soha tobbe. Tobb benne a bug, mint tranzisztor a prociban!szövegértelmezés:
"egy eddig tökismeretlen gyártó 4 magosával szerelve"
Azaz senki nem írta, hogy az Ainol ismeretlen, hanem a Hero II-be szerelt 4 magos SoC gyártója: Actions Semiconductor ATM7029-es csipje.
-
válasz
Chaser #25199 üzenetére
érdekes, hogy amig a 4 magos Freescale i.mx6 a Vivante GC2000 grafikus gyorsítót tartalmazza, addig ez a négymagos Action Semiconductor ATM7029 ami ezekben az új Ainol-okban van "csak" Vivante GC1000 gpu-t tartalmaz (legalábbis ez az általánosan elterjedt spekuláció, bár olvastam már Mali400-ról is)
jah, és ezzel az új négymagossal az Ainol belép a 8" és a 10" világába:
Ainol Novo 10 Captain: 10.1", IPS, 1920*1200 pixel, kamera 2Mp, GPS, 8GB, Bluetooth, GPS, 10000 mAh
Ainol Novo Hero II: 10.1", IPS, 1280*800 pixel, kamera 2Mp, GPS, 16GB, Bluetooth, GPS, 8000 mAh -
-
wjoe
tag
válasz
tjb007 #24406 üzenetére
(#24406) tjb007
Freescale i.MX6Q Quad Core + Vivante GC2000 (quad core) páros sem ajánlott?
Eddig ezt néztem ki magamnak, csak a szoftvertámogatottságáról nem tudok (rootolás, custom ROM-ok) így még kivárnék.Érdekesnek tartom, hogy csak GC1000 van az Actions ATM7029-ben ami ha jól tévedek csak dual core (GC2000 quad, GC4000 pedig már 'octagon')
-
tjb007
nagyúr
Ha nem nézek fel a Facebook -ra akkor megint lemaradtam volna róla. Nekem már össze volt készítve, hogy mit kell rendelnem, szóval nem féltem, hogy lemaradok erről is.(#24386) Osynho
Actions ATM7029
Négy Cortex-A9 mag @ 1,5GHz, Vivante GC1000 és USB 3.0, dióhéjban ezek a legfőbb dolgok amit tudni kell róla.
A Ramos is fogja amúgy néhány modelljében ezt a SoC -et alkalmazni, nekik még Intel Medfield -es modelljük is lesz.
Aki rám hallgat az inkább nem vesz mostanában kínai négymagos modellt (ha csak nem Exynos 4412 van benne), ezek a jelenleg piacon lévők nagyon gyengén teljesítenek legfőképp grafikai teljesítmény terén.(#24387) kisda
"Tán Ramos gépben volt ilyen SoC elsőnek."
Majd csak lesz, még csak most lett bemutatva a HKEF -en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest