Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mityku

    aktív tag

    válasz #65675776 #3487 üzenetére

    Erről több helyen olvastam én is, hogy nem igazán volt egységes járműpark.
    Ez volt sajnos! :(((

    Botondról nyilatkozni nem tudok érdemben, bár egyszer a volt Rába - Magyar Vagon és Gépgyár múzeumában testközelből láttam e járművet, akkor meglehetősen robosztusnak hatott és úgy gondoltam, hogy ez aztán átmegy mindenen (jó ez kb. olyan 7-8 éve lehetett). Akkor, aki körbevezetett, az nem ejtett szót indítási nehézségekről. (vagy már nem emlékszem rá, bár egyik saját gyártmányukról, biztos nem mondtak volna rosszat)

    Más!
    Hogy mik vannak!! :F

    Idézet(mno.hu):
    A labdarúgó vb kapcsán több német lap is a nemzeti érzéssel, a nemzeti jelképekkel foglalkozik, megemlítve, hogy sokan aggódnak a német zászlóerdők és a himnusz miatt, attól félve, ezek a nacionalizmus feltámadásának jelei. A Mitteldeutscher Rundfunk az ötvenes években elhurcolt és kivégzett német állampolgárok sorsát eleveníti fel.

    Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

    A konzervatív frankfurti napilapban Berthold Kohler Fütyülnek a zászlóerdőben című cikkében a nemzeti érzés megjelenése miatt aggódókkal foglalkozik.

    Nem csoda, hogy fekete-vörös-aranyra (a német nemzeti színekre – a szerk.) allergiások egyre kínosabban érzik magukat. Németország nem lenne Németország, ha a sportesemények nemzeti színekbe öltözött kifejeződése egyik-másik aggódónál ne keltené életre régi félelmeit.

    Pl. a tanárok Nevelési és Tudományos Szakszervezetének (GEW) vezetője ismét elővette poros, az 1989-90 évekből származó, a német himnuszt illető kritikáját. E szerint „a német nemzet borzalmas dicsőítésében” a sötét nacionalizmus ideje él tovább. Ezt a kérdést már 1991-ben a kancellár és a köztársasági elnök levélváltása tisztázta, miszerint a „Németek dalában” szereplő gondolatokkal többször visszaéltek, a harmadik versszak azonban a németek egység- és önrendelkezés iránti vágyát fejezi ki. Igencsak problémásan viszonyul a nemzeti koncepcióhoz és jelképeihez, valamint rendkívül szelektíven látja az a német történelmet, aki úgy véli, hogy a himnusz harmadik versszaka valójában egy nacionalista örökzöld.

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

Új hozzászólás Aktív témák