Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz szicsu #3235 üzenetére

    Mindenki tisztában van vele, hogy követtek el ilyesmit az oroszok is.

    A Genfi-egyezmény értelmében a tiszteken kívül minden hadifogoly munkára fogható. Sőt a tiszteknek még elkülönített körlet is járt! Persze nem olyen mint a Híd a Kwai-folyón című filmben.

    Sztálingrád egy kicsit más volt mint a többi frontszakasz. Ott csúcsosodott ki igazából a kegyetlenkedés és a könyörtelenség, még a fronton is. Nem meglepő, hogy a hadifogolytáborokban is történtek atrocitások. Ugyan ez megvolt német oldalon is. Alapvetően jól bántak viszont a nyugati hadifoglyokkal. A Luftwaffe kezelésében levő hadifogolytáborok, ahol a lelőtt repgépek személyzetét tartották, szinte szanatóriumok voltak. Ott nagyon jól bántak a foglyokkal. Volt eset, hogy a hadifoglyok megkapták az előírt fejadagot, az őrök viszont nem!


    (Nagyfaterom ~két évig élvezte az oroszok vendégszeretetét, aztán úgy gondolta mégsem marad tovább, és lelépett. Aztán kalandos, fordulatos eseménysorozat végén a németek ellen harcolt (az alakulat nevét most meg nem mondom). Mint később kiderült ezért járt volna neki elég jelentős életjáradékszerűség, de Ő nem tartott rá igényt. Viszont egyszer se mondta, hogy az oroszok rosszul bántak volna velük. Ezt valószínűleg leginkább a németek számára tartották fenn.)

Új hozzászólás Aktív témák