Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mityku

    aktív tag

    szicsu:
    Igazából én úgy gondolom, hogy egyetlen magyar katonának se kellett szégyenkeznie, megtették amit tudtak. Azt, hogy milyen ügyért, milyen felszereléssel mentek harcolni az más kérdés. Egyszerűen tették a dolgukat!

    td:
    Érdekes lett volna, az esetleg errefele is harcoló japán alakulat! ;] Néztek volna az emberek, hogy mit keresnek erre ilyen nemzet katonái! Bár, ha jól tudom az amcsik is meglepődtek, mikor a normandiai partraszálláskor a foglyulejtett német katonák között ''vágottszemű'' katonát találtak! (pontos nemzetséget nem tudok mondani, de a D-Day c. könyvbe olvastam róla). Érdekes utat tett meg a katona Normandiáig, mert még az oroszok ejtették foglyul --- kényszersorozás, majd a németek eljátszották ugyanezt és a normandiai parton pedíg amcsi fogságba került!

    Ja, jó kis replikák vannak! :)

    gege71.hu:
    Az általad linkelt oldal, bal oldalán van egy ismertető az alakulatokról, ott megtalálst pár fontosabb adatot táblázatban. Igen, magyarországi németekből állt a hadosztály.

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

Új hozzászólás Aktív témák