Hirdetés

WayteQ Talk 5H - olcsó tank, tüzérséggel

Hirdetés

Bevezető

Nem ez az első okostelefon, amit a WayteQ piacra dob. Több mint két éve történt, hogy a ZTE egyik modelljét saját néven kezdték el forgalmazni, ez azonban nemigen rengette meg a piacot, a Libra ugyan nem volt rossz ajánlat, de kicsit későn érkezett és nem tudott korszakalkotót nyújtani. Eltelt néhány év, a WayteQ inkább a táblagépek irányába fordult, több kifejezetten korrekt terméket is bevezettek, pár hónapja azonban már gőzerővel azon dolgoznak, hogy visszatérjenek az okostelefonok világába is.

WayteQ Talk 5H
[+]

Több olyan változás is történt közben, ami kedvez ennek a visszatérésnek, egyrészt a WayteQ már egy ideje a kínai CUBE partnere, a tabletek is innen származnak, de készülnek itt telefonok is, tehát gyártót nemigen kellett keresgélni. Közben sokat fejlődött a kínai gyártás és technológia is, az újabb MTK processzorok már simán versenyképesek a középkategóriában, ugrott egy nagyot a kijelzők és a kamerák minősége is. Ezt persze nem csak a WayteQ vette észre, se szeri, se száma azoknak az európai székhelyű cégeknek, akik egy kínai gyártású eszközt nagy mennyiségben ezen a kontinensen csomagolnak, szoftvereznek és jó esetben garanciáztatnak.

WayteQ Talk 5H
[+]

Pont ezért kardinális kérdéssé vált az ár és a terméktámogatás. Ez az a két terület, ahol egyik-másik gyártó ki tud tűnni a sok hasonló eszközt forgalmazó cég közül. A WayteQ az első feladatot megugrotta, a Talk 5H ára ugyanis bruttó 50 ezer forint alatt van kicsivel, ami a specifikáció ismeretében kimondottan ütős ajánlatnak számít. A terméktámogatást azonban nehezebb megítélni, de ha abból indulunk ki, hogy az xTAB-79qci típusszámú tablethez pont a napokban érkezik a 4.4-es frissítés, akkor ez bizakodásra adhat okot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • WayteQ xTAB 7x - a hét szerencseszáma

    Mai tesztalanyunk alacsony áron kínál számos extra szolgáltatást, két SIM-et kezel, található benne GPS modem, IPS kijelzővel rendelkezik, és mindezt úgy, hogy tablet.

  • WayteQ xTAB 9 - másfelől fúj a szél

    Tesztalanyunk belekóstol a kilenc hüvelykes táblagépek világába, és ezt rögtön Full HD kijelzővel és négymagos processzorral felvértezve teszi meg.

Előzmények

Hirdetés