Sony Ericsson Xperia X8 - nőtt, de még így is kicsi

Külső

Az X8 a 99 x 54 x 15 milliméteres méreteivel teljesen zsebbarátnak mondható, egy átlagos, candybar kialakítású készüléknél egyáltalán nem nagyobb, egy picit talán tömzsibb. A készülékházal nincs probléma, az összeszerelési minőség teljesen rendben van, a fehér műanyag nem gyűjti az ujjlenyomatot, ami külön dicséretes.


[+]

Az előlap tetején, balra a fényérzékelő és távolságmérő szenzorokat találjuk, középen kapott helyet a telefonhangszóró, jobb oldalra pedig egy visszajelző led került. Alattuk terpeszkedik a 3 hüvelykes, 320x480 pixel felbontású érintőkijelző, mely természetesen kapacitív technológiát használ. A minihez képest tehát nem csak a méret, a felbontás is megnőtt! A készüléket biztosan nem a kijelzője miatt fogják megvenni, mivel a színek egy picit fakók, a fényerősség sem az igazi, erős napsütésben nagyon nehezen olvasható. Egyébként az X10 mini is pont ezekkel a kijelzővel kapcsolatos betegségekkel küszködött. Alulra a szokásos három gomb került, ami pont egyel kevesebb, mint általában a többi androidos gépnél. Egyébként jól elkülönülnek egymástól, a nyomáspontjuk megfelelő, nem lehet rájuk panasz. Legalul középen az XPERIA felirat alatt már csak a mikrofon nyílása árválkodik.


[+]

A hátlapok az X10 minitől eltérően, színtől függetlenül mind ugyanolyan minőségűek. Kicsit íves így a telefon, kellemesen belesimul az ember kezébe, de asztalra téve is stabilan fekszik. A felső részén a 3,2 megapixeles kamera optikája látható, vakut ne keressünk, mert az kimaradt. A középen, függőlegesen elhelyezkedő Sony Ericsson és egy XPERIA logó alatt, a kihangosító hangszóróját találjuk.

Felül a bal szélre a microUSB-s csatlakozó került, amihez porvédő is tartozik. Mivel a szokástól eltérően gumi helyett kemény műanyagból készült, nekem minden egyes alkalommal elég melós volt kinyitni, köröm nélkül hosszú perceket küzdöttem vele, de azért reménykedem abban, hogy ez a probléma csak a készülék újkorában létezik, idővel majd bekopik. (Aztán pedig kikopik... - Bog)Középen a képernyő lezárására és a telefon ki/bekapcsolására szolgáló gombot találjuk, tőle jobbra a szabványos, 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet és headset nyílása látható. A készülék baloldali része üresen maradt, jobbra a hangerőszabályzó és a kamera gombjai kerültek. Utóbbi csak egyállású, mivel nem autofókuszos a fényképező, de erről majd később.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés