Asus 4G-AC55U - univerzális osztogató

Bevezető

A 4G és a mobilnet terjedésével megnőtt az igény azokra a berendezésekre, amelyekkel ezt meg is lehet osztani. Az ilyen termékeket alapvetően két csoportra oszthatjuk, vannak a hordozható, akkumulátorról üzemelő “zsebwifik”, amelyek elsősorban arra jók, hogy az ember (vagy emberek egy szűk csoportja) magával hurcolja ezeket és útközben bárhol tud egyszerre több eszközt használva is online dolgokat művelni. Mi is sokszor használunk ilyesmit, ha valamilyen ok miatt külföldre utazunk, egy-egy kiállítás, rendezvény kapcsán sokszor érdemesebb az adott országban venni egy feltöltőkártyás adatcsomagot és SIM-et, mint a roamingra hagyatkozni.

A zord külső mögött szolgálatkész személyiség rejtőzik
A zord külső mögött szolgálatkész személyiség rejtőzik [+]

A másik kategóriába tartoznak a komolyabb, otthoni, irodai felhasználásra szánt, konnektorból áramot felvevő berendezések. Ezek általában drágábbak, de van néhány tagadhatatlan előnyük. Elsősorban a kiszolgált eszközök számában van eltérés, a mobil hotspotok általában 5 kliens egyidejű kapcsolódását teszik lehetővé, a komolyabb, asztali routereknél ez a szám általában 255-ben maximalizálódik. A másik fontos eltérés a jelerősségben keresendő, egy fixen telepített berendezés sokkal messzebbi eszközök számára is tud elegendő naftát biztosítani, persze ez mindig a hely adottságától is függ. És persze ezek a készülékek komplexebbek, jobban paraméterezhetők, biztosítanak Ethernet kapcsolatot és ismernek egy nagy rakás hálózati szabványt és beállítást, amit a hordozható, akkumulátorról üzemelő társak nem.

A termék jókora doboza
A termék jókora doboza [+]

Nemrég a Huawei megoldását néztük meg, az Asus ennél komolyabb versenyző, hiszen egy olyan modellcsalád tagja, amely klasszikus, SIM nélküli routerekkel is jelen van. A készülék egyik legfontosabb ismérve, hogy úgynevezett dual WAN modell, ami azt jelenti, hogy nem csak a SIM-re tud támaszkodni, ha a net forrását nézzük, hanem vezetékes kapcsolatot is lehet neki adni. A nagy kérdés persze az volt, hogy ennek a menedzselése mennyire összetett és milyen extra lehetőségeket biztosít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés