Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tutti-amigo

    tag

    válasz MaCS_70 #3277 üzenetére

    Hali!

    Bocsánat kicsit eltüntem nyaralás ügyileg és nem tudtam követni az eseményeket, de örülök hogy ilyen jó kis eszmecsere alakult ki a dologról.

    Ahogy néztem a win10 vpn beállítani a PPTP mellett L2TP/IPsec, SSTP és IKEv2-t is tud. Nekünk az irodában L2TP/IPsec alapú a vpn-ünk a szervezhez. Hogy ez mennyire jó azt ti biztos jobban tudjátok de nekem ugyanez elég lenne mert az én otthoni anyagaim közel sem annyira pótólhatatlanok mint a céges anyagok.

    nxferenc: Abban teljes az igazság hogy itt is a Zyxel előtt egy asztali gépet állítottak be az info-sok gondolom hasonló okból amit te is leírtál. Elsőre és is egy Raspberry Pi-re gondoltam ahogy az elejét olvastam a hozzászólásodnak, de valóban kérdéses hogy mi mennyire bírná az adatforgalmat. Ha nem is Fullhd filmeket de 720Hd filmek kívülről történő nézését azért szeretném megoldani. Nagy asztali gépet nem szeretnék a nas elé és lehetőleg semmit sem, de ha bírja teljesítménnyel egy Pi vagy Pi2 még megfelelő méretű eszköz lenne lenne egy OpenVPN szerver futtatására otthon.

    Tonyk: eddig nem találtam megoldás vpn szerver futtatására közvetlen ezen a nas-on de ez a kis Zyxel lehet hogy kevés lenne egy filmecske gördülékeny vpn-es nézésére. Ezen a TP-link-en nincs vpn lehetőség és most még nem cserélnék routert. Esetleg a gyári fw-jét áttehetem openwrt-re de azt sem annyira szeretném, főleg azért mert bár szívesen bütykölgetném de időm nagyon nem akar jutni rá a napi teendők mellett. Putty-ot már töltöttem de ugyanott vagyok vele, hogy még nem jutott megfelelő időmennyiséget rááldozni a beállítására.

    Most még egyelőre minden kint van az alap portjain, kivétel ftp, de mivel most már minden működik ideje egyenként beszedni illetve bevédeni a dolgokat. A twonky-t beszedem mert jelenleg a videók mennek webdav-on de gondolom az sem eléggé biztonságos.

    Ezen eshetőségek mentén mit gondoltok mi maradna a kellően biztonságos mégis legegyszerűbb elérés. :F

    Előre is köszönöm az eddigi hasznos segítségeket.

    Tutti

Új hozzászólás Aktív témák