Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    Hangerő témában tapasztaltam anomáliát. z10pro-n.

    A zidoo-ra rá van kötve egyrészt a tv hdmi-vel, illetve egy külső DAC USB-vel. Abban az esetben, ha a Zidoo bekapcsolásakor csak a tv-t kapcsolom be (mert mondjuk adott tartalomhoz még nem igénylem az erősítő/hangfal tudását erejét) és a bootolás és tv észlelés után kapcsolom be az erősítőt/dac-ot, akkor az tapasztalom, hogy amikor a hdmi-ről elveszi a hangot és usb-n küldi ki a hangot, akkor hiába van maximálison fixálva, vagy akárhogy állítva a hangerő a zidoo-n, a kiküldött hangerőt kb 50% lehet. Ilyenkor úgy tudom visszanyerni a rendes jelszintet, ha a hangerő fixálást kikapcsolom, a zidoo távirányítóján a lejátszó hangerejét valamerre állítom akár csak 1 értékkel és utána visszakapcsolom a fixálva maximumon értéket (kitettem gyorsgomra kínomban).
    Viszont ha úgy bootol be a zidoo, hogy már be van kapcsolva az erősítő és észleli boot közben a dac-ot, akkor ezt nem csinálja.
    Ha coaxiális-an küldöm a digitális jelet az erősítőre nem usb-n, akkor nem befolyásolja a hangerőt, mikor kapcsolom be az erősítőt/dac-ot. Ebből arra következtetek, hogy a spdif hangot a hdmi kimenetről szedheti le a lejátszó, viszont az usb-n kiküldött hang csak egy gyorsabb, direktebb jelet eredményez, így azt preferálnám.

    Ez az usb hang bug nagyon idegesítő. Más tapasztalt ilyet? Sikerült megoldania valahogy?

Új hozzászólás Aktív témák