Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Migee #16800 üzenetére

    A lineáris vs kapcsoló tápellátás esetében mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Lineárisból könnyebb pontosabb jelet kihozni, cserébe a hatékonysága alacsonyabb, ezért jobban melegszik és többet fogyaszt azonos kimeneti feljesítményhez. A kapcsoló táp pedig jelentősen hatékonyabb, viszont pl erősítőkben nagyon sokáig nem tudtak vele megfelelő hangminőséget elérni (D osztályú erősítők).
    Ma már mindkettőből lehet nagyon jó minőségű Az viszont egy bizalmi kérdés, hogy ki tud tényleg jó kapcsolós tápot csinálni (valószínű drágább lesz), ami idővel akár meg is térülhet a villanyszámlában (erősítő, aktív sub esetén mindenképpen).
    Tehát erre nincs egzakt válasz, hogy ez vagy az lenne csak a jó, vagy jobb.

    Amit pc vonalon írsz azt én is olvastam, hogy az usb-n kijövő táp zajosabb mint a külön táp. Gyakorlatban hogy ez mit jelent az 0-ák és 1-ekre tekintettel, azt személyes mérés hiányában nem tudom megmondani. Viszont mivel eleve külső dac-ban gondolkozol és ha ezt hifi minőségben nézed akkor azok nem az olcsó notebook usb hangkártyák, tehát egy hifi dac-nak, aminek van usb bemenete lévén az csak 1 bemenet a több közül, ezért külön táppal rendelkezik, így egy zidoo usb-jéről nem fog tápot felvenni.

    Azóta már azt is meg tudom mondani hogy az usb hangot nagyon ügyesen kezeli a z10pro (nyilván mind ugyan így csinálja), amint bekapcsolom az erősítőt, észleli a dac-ot az usb-n és rögtön elveszi a hangot a hdmi-ről (tv nem kap hangot) és már csak a dac felé küld audio jelet. Erőlködő/dac kikapcsolásakor pedig visszateszi a hangot a tv-re.
    Appos vezérlés jól működik, otthoni hálózatról, vagy benne lévő hdd-ről szépen lehet vele indítani a zenelejátszást tv nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák