Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Land

    veterán

    Sziasztok!

    1 év használat után, közel 2 hónapja váltottam Xiaomi A1-ről Xiaomi Note 5 6/64-re. Erről szeretném megosztani a tapasztalataimat, illetve tanácsot kérni.

    Tetszik:

    - sokkal jobb kijelző, jobb színekkel
    - hamarabb éled fel a kijelző fényereje kinti fénynél (A1 tulajok nagy fájdalma ennek ellenkezője)
    - jobb kamera
    - jobb üzemidő

    Nem tetszik:

    - dadogósabb MIUI
    - anno volt MI2-m és ott is ugyanazzal volt bajom, mint itt: ez a gyári MIUI launcher nekem nem jön be. Még mindig telepítési sorrendben hányja össze az appokat és nem lehet betűrendbe sorolni. 2 hét szenvedés után kukáztam is a szokásos Nova Launcherre
    - jobban szeretem a fizikai érintőgombokat. Nem csak azért, mert nem vesznek el a kijelzőből, hanem nekem hol előjön kijelző feloldásra, hol nem. Ha nem jön elő, akkor kijelző lezárás és feloldás a megoldás. Akkor már előjön.
    - ugyancsak az szoftveres érintőgombokról lenne szó: van egy Messenger bug már régóta, hogy pl teljes képernyős játék alatt a Messenger "fejecske" miatt az érintőgombok előjönnek fektetett módban jobb oldalon és nem tűnnek el. Olyan játékot játszom, ahol azon a részen vannak ikonok, így azok inaktívvá válnak. Csak úgy jön helyre a dolog, ha kukázom a Messenger beszélgetést, nyomok egy Home gombot, majd rábökök a memóriában maradt játékra. Ez nem a telefon hibája, az összes virtuális érintőgombos telefon ilyen lenne sajnos...
    - A1-ben volt dedikált erősítő és eléggé jól is szólt fülesen keresztül. Ebben nem tudom van-e, de szerintem nem szól annyira jól. Nem szól rosszul, de semmi extra.
    - mindig be van kapcsolva a BT. A kocsimban BT-s, androidos, érintőképernyős fejegység van. Ha beülök a kocsiba, akkor automatikusan kapcsolódik hozzá a telefon. Van lehetőség BT-n keresztül zene lejátszásra. Elő is jön a program, ahol ott is van az utoljára lejátszott szám, de akárhogy nyomom a Play jelzést, nem indul el a zene. Ilyenkor bele kell lépnem a telefonon a lejátszóba és onnan elindítani. Ezután már nincs gond. Lehet a Poweramp programot kellene engedélyekkel felruháznom a MIUI-ban, hogy memóriában maradjon?

    Igazából nekem egy A2 kellene 4000-es aksival, de ilyen nincs. Agyalok a BL nyitás engedély kérésen. Akik főzött ROM-oznak mit tanácsolnak? Dobjak fel custom ROM-ot, custom Kernellel a nyitás után és a problémák nagy része megszűnik? Ha A2 üzemideje biztos elég lenne nekem, akkor vélhetően arra váltanék. Alapból elég volt a hasonló üzemidejű A1 is közel 1 évig, de az utolsó 2 hónapban már kevés volt az üzemidő, mert elkezdtem rajta egy online játékot.
    Köszi!

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

Új hozzászólás Aktív témák