Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • l.skywalker

    Topikgazda

    válasz mcwolf79 #110687 üzenetére

    Sokadszorra jön fel a téma és meg kell érteni, hogy az Xbox másként próbák sikeres lenni, másként próbál meg a saját, egyébként hivatalosan közzé nem tett, eladási számaival versenyezni. Ha a Nintendo-t nem keverjük ide, jól látszik, hogy mind a PS mind az Xbox jó valamiben. Előbbi az exkluzív tartalomban, utóbbi a szolgáltatásokban. Mindkettő igyekszik a másik erősségét a saját platformján meghonosítani, de vagy erősen lemaradva, vagy több kevesebb sikerrel. Anno 4-5 éve talán maga Phil Spencer mondta, hogy azért fognak exkluzívokat gyártani, mert a rajongók ezt akarják. Ha nem akarnák, ők nem ragaszkodnának hozzá és lásd. Míg pl. a Minecraft köszöni szépen jól termel és jól fogy minden platformon, addig a többi Xbox exkluzív cím csak a PC-vel együtt mutat fel értékelhető eladási számokata - hacsak nem a boldog boldogtalan mindenki a Game Pass-on keresztül próbálja ki, habár erre az a kimutatás, hogy a Game Pass növeli a vásárlási kedvet. Ez rám legalábbis igaz, de azért nem hiszem, hogy mindenkire.
    Ami meg a Sony-t illeti, ő is átalakította az előfizetéses modelljét. A PS Plus alap szintje mindenképp felül tudja múlni a Gold-os játékkínálatot, de a 1st party címek be nem ill. kikerülése nem szerencsés - és ráadásul a legtöbb forgalmuk Azure szervereken futnak, tehát ergo a Sony sikere az MS bevételét is növeli, még ha nem is ebből keresik a nagy pénzt. Én azt mondom van létjogosultsága mindegyik eszköznek. A PC-től a nintendo-n át a Steam Deck-ig, látok potenciált mindegyikben. Jellemzően a pénz és az idő hiánya szokott lenni az, ami miatt vannak, akik az egyiket a másik alá/fölé helyezik, ezzel adva némi vigaszt maguknak, de amint változik az anyagi helyzetük és a játékokra fordított idejük, azonnal pálfordulást képesek produkálni és vállalják fel nyíltan. Sok példa volt itt ezen a fórumon is.

    Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Új hozzászólás Aktív témák