- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuvicsuva
addikt
válasz csuvicsuva #56550 üzenetére
Jaj, de hülye vagyok. Nem kapcsoltam át a bemenetet megújult HDMI formátumra, azért volt olyan fos a 60 Hz, így már sokkal jobb. Látszik, hogy még a tévét is szoknom kell.
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
Zsadi
őstag
Azért engedtem el, mert időközben rájöttem hogy mégsem kell.
Már nem tudom pontosan hogy volt hogy splitter után néztem, annyi bemenet meg kimenet van már bekötve AVR-be, TV-be , de az volt a lényeg, hogy a médialejátszó szellemképet produkált (alig észrevehetően, de én kiszúrtam, utána már zavart ). Egy képmód váltással oda-vissza megszűnt, majd tv panelcsere után elő sem jött. -
-
csuvicsuva
addikt
válasz csuvicsuva #56553 üzenetére
AMD Freesyncet, na.
-
addikt
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
A békebeli magyaros csirkemáj receptje.
Ezt kipróbálom.👍
-
-
addikt
Én ezt pulykamájjal szoktam és libazsírban. Azért lett leváltva a csirkemáj, mert túl hamar kész lesz és nincs elég ideje összemasszásodnia a többi cuccnak (paprika, hagyma, paradicsom, fokhagyma), és ugye eleve kevésbé kesernyés. Előtte jó 10-15 percet lassan fonnyasztom fedő alatt a zöldségeket utána kerül hozzá a máj. Persze a csirkemáj is jó, de piszkosul megéri kicsit tovább szutymorogni vele, napokig lehet falni hidegen a maradék masszát kenyérrel is... bár soha nem tart ki addig.
-
addikt
Mondjuk mi csirkét nem sűrűn szoktunk csinálni. Csak olyan szószoknál, ahol fontos az omlós, nem túl intenzív ízű hús. Pl. csirkemell kockák tikka masala -val.
Levest például szeretjük, de ha szárnyas, akkor kacsa.
Máj meg nem nagyon van itthon, mert párom utálja még az illatát is. Szóval nagy kihívás lesz valami hasonlót csinálni itthon.
-
addikt
A régi egyszerű dolgok sokszor ma már rácsodálkozva felértékelődnek. Ettem, sütöttem palacsintát ezret, de senki nem tud olyat és úgy, mint amilyet a nagyanyám sütött zsigerből percek alatt... pedig - elvileg - pofonegyszerű.
(#56562) ρσгτσ
Azért javasoltam a pulykamájat, mert nem annyira drasztikusan "máj" ízű és illatú, mint a csirke, kacsa, sertés. Simán beadhatod, hogy cápa- vagy harcsamáj. -
addikt
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a switch/splitter használata esetén a VRR, FreeSync felejtős, de nem tudom mennyire valós. Elvileg nekem van itthon egy 4K/60 splitterem, tök fölöslegen vettem valamikor, kb. egyszer sem használtam, inkább lecseréltem a monitort. Ha megtalálom és érdekel, akkor egy finom marcipános csokiért a tiéd.
Amazonos előzményekben megtaláltam, ilyen:
Huierav HDMI 2.0 HDMI Switcher 3 x 1| 4 K @ 60Hz UHD 3 ports HDMI switch 3 x 1 (3 inputs and 1 output)
Ha jó lenne ez neked és érdekel nekiállok felkutatni, de lövésem sincs hol kezdjem.[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
Pontosan, a régi ízek is lassan már csak emlékek , az áruk is sajnos felértekődött nagyon. Ott van az egyszerű tepertő/töpörtyű (kinek hogy tetszik), sertészsír stb... Ami ugye régen disznóvágás után filléres dolgok voltak. Nagymamám élne, el sem hinné mi megy már itt. Ha tudtam volna, hogy gyerekként kincset kevergetek az üstben...
csuvicsuva:
Splitterhez: tényleg írnak mindent, mindenhol, esetleg még ez : [link] de hát az ára az komoly...., de első körben RudY-ét kipróbálni[ Szerkesztve ]
-
csuvicsuva
addikt
Köszönöm itt is a felajánlást, de ez csak 2.0.
Zsadi: Banggoodon most annyi kuponom, meg jóváírásom lett, lehet, hogy majd körülnézek ott is, de szerintem jó lesz ez így, ahogy van. 4K@60Hz megvan, azt meg már úgyis megszoktam.
-
Sziasztok. Tegnap rendeltem egy asztali PC-t, ma meghozta a futár. Annyira nem vágom már a PC témát, ezt is 3d nyomtatáshoz vettem, de meglepődtem, hogy a játékok is szépen futnak rajta. Pedig 499 euró volt, azt hittem valami gagyi irodai PC.
(Ha már annyiba kerül, mint egy sx vagy ps5) De kellemes meglepetés lett belőle. Persze vadonatúj, 2 év garanciával.Főbb jellemzői :
Processzor: Intel Core i5-13400
- Windows 11 Home
- SSD: 512 GB PCIe SSD
- Memória : 16 GB DDR4
- Intel Wi-Fi 6 AX201
-Gpu Nvidia 1660 super 6gb
-ajándék 3 hónap Gamepass ultimateA tanítványom azt mondta, hogy 500 euróért ez egy igen jó gép. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
addikt
Az eMAG -nál iszonyat káosz lehet. Elég ideges hozzászólások vannak a posztjai alatt. Mondjuk nem csodálom, más topikban is ki vannak akadva rájuk.
10-20 nappal ezelőtti rendélesekre is panaszkodnak, hogy a mai napig nem érkezett meg és semmire nem válaszolnak. Ami azért elég gáz...főleg, ha valaki előre kifizette és karácsonyi ajándék lenne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mert már teljesen más a trágyázás és a táplálás is. Soha nem is lesz olyan, mint régen. Mert például "moslékkal" is tilos már etetni.
Arról nem beszélve, hogy milyen módon termesztenek növényeket és tenyésztenek állatokat. Ráadásul régen nem "egy-két" hónap után vágták le a disznót sem. Volt is idejük hízni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz homerhamm #56572 üzenetére
Alza -nál előző héten mondtam vissza egy rendelést, mert 3x módosították a kiszállítás dátumát. Aztán írtam nekik, hogy tájékoztassanak már a kiszállításról vagy a termék elérhetőségéről. Az volt a válasz, hogy nincs szabad készlet a raktárban és nem tudják mikor lesz.
Ami azért volt érdekes, mert végig jelzett készletet. Aztán aznap módosították le és azóta nem elérhető.
Nem mondom, hogy sürgős, csak azért nem szívesen várok olyan dologra, amiről lövésük sincs mikor érkezik meg. Inkább megrendeltem máshonnan.
Szerk.:
Amúgy MM -nál november végén adtam le egy rendelést, de ott ki is volt írva, hogy rendelésre érkezik és 1 hónap is lehet a beérkezés. Illetve később tájékoztatnak majd arról, hogy mikor várható.Aztán most a napokban jött egy e-mail, hogy január első hetére tudják nekem biztosítani a rendelt terméket.
Ez szerintem korrekt tájékoztatás.
[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
Media Marktban pont ma voltam. Megnéztem milyen Xbox jatékok kaphatók, de csak a szokásos, viszont több friss címet nem láttam. Legalább Starfield meg EAFC24 és nextgen GTA V volt. EAFC24-ből pl. több PS5-ös volt mint Xboxos. Na meg láttam Assasin's Creedes bögréket, pint, kulcstartót.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
addikt
Sok...viszont többnyire sz@r is. 2 hete voltam termelői piacon, ahol látom van szarvaskolbász. Mondom tök jó, ez talán finom lesz. Kérdeztem a nőcit, hogy milyen zsírt adtak hozzá. Mert ugye keverni szokták, hogy ne legyen annyira száraz.
Azt mondja mangalica. El sem hittem, hogy valaha ilyet fogok hallani. Ennyi év után. Kértem kóstolót...hát marhára nem az volt benne. Mondom ez sertés zsírral van. Akkor jön elő a fickó (gondolom a férje), hogy igen, ezt sertéssel csinálták.
Vagy keverve van a hús, vagy a zsíros része szar...de valahogy nem találok jó szarvaskolbászt már évek óta.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Engem mindig meglepett, hogy sok helyen folyamatosan van szarvaskolbász. Szerintem kizárt, annyi szarvast eleve nem lőnek ki, hogy ilyen mértékű tömeges eladásra - normális összetételű - kolbászt lehessen készíteni. Persze az arányok szinte sehol nincsenek feltüntetve, hogy hány százalék szarvas és hány százalék sertés. Aztán ki tudja, lehet, hogy feltalálták már a szarvasaromát, csak nem hallottunk róla.
-
MODERÁTOR
Alza: én akkor tapasztaltam ugyanezt, ha nagy méretű volt a rendelés és nem ürült nagy szekrény az alzaboxban.
EMAG-Sameday: nov.17. rendelés elveszett (2 vodka, hej), csak a Royal-t tudjá pótolni, a Finlandiát nem... (MA írták meg, többszöri reklamációra). Még 2 rendelésem van függőben, nagy méretűek... ebben az évben mindent alulmúltak.
Az Alzával a fentiektől függetlenül nagyon elégedett vagyok, a héten is volt délelőtti rendelésem, ami déluzán már a box-ban volt.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
addikt
válasz koncsik #56579 üzenetére
Alza -val amúgy nekem sincs különösebb gondom, csak szerintem a rendszerük nem túl jó. Nem 1 vagy 2 naponta kell módosítani a szállítási időpontot, ha nem került készletre. Hanem be kell kérni a beszállítótól a lehetséges beérkezést. Mert nálam már az első időpontnál is lehetett tudni, hogy idén biztos nem lesz belőle semmi. Sőt, teljesen bizonytalan a beérkezés.
Ez esetben megrendelem mástól és probléma megoldva.
Egyébként nekem is rengeteg rendelésem volt már tőlük. Minden gond nélkül. Az eMAG viszont egészen más téma. Ami ott van, az tényleg a teljes káosz már vagy 1 hónapja.
Kíváncsi vagyok mi lesz a náluk lévő rendelésemmel. Tényleg az a nagy "szerencse", hogy egyáltalán nem sürgős.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Egyébként egy dolog azért zavar. Az eMAG és a Sameday oldalán egészen más infók vannak a szállításról.
Ami azért máskor is előfordul náluk, tehát annyira nem meglepő. Viszont már kiállították a számlát mai teljesítéssel. Az elektronikus garanciát pedig december 18 -ra címkézték fel.
Most így pár nap nem igazán érdekel, de ha 1 vagy 2 hét múlva fognak csak teljesíteni, akkor ne akarjanak már kevesebb garanciát adni, mint 24 hónap.
Mellesleg amúgy sem szabályos így, mert a garancia kezdő időpontjának és a számla teljesítési időpontjának össze kell futnia. Szóval remélem ezt majd a fix. szállítási időpontnál korrigálni fogják és nem nekem kell majd ezzel sz@rakodni...
[ Szerkesztve ]
-
csuvicsuva
addikt
Jó reggelt!
Rudy a zseni.
Hát miért foglalkozok azzal, hogy a pc 120 Hz--en és a soundbar eARC-on menjen egyszerre, amikor ott van a másik 120 Hz-es bemenet, amelyiken az Xbox van, na oda kell majd egy switch, hogy tudjak váltani a box és a oc között.
-
Bogyi007
veterán
-
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz icemad #56569 üzenetére
Korrekt deal
Edit.: ha a Ram-ra rádobsz a 1660-az 6700XT-re cseréled lehet egy közepesen jó 1080/1444p gaming setupod is.
Deszka? Táp? Ott szeretnek fogni az árakon.
RAM 3200-as?[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyúr
Szerencsére ez most működik nem csak új fiókokra is... anno olyan kódokat adtak amit nem engedett használni, ha voltál már előfizető, vagy ingyenesen kipróbáltad már pár hónapot.
Kösz a jelzést.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
addikt
válasz FollowTheORI #56589 üzenetére
Van egy csomó előfizetésem, így nekem csak akkor van pluszba Apple is, ha érkezik ingyenes hónap. Főleg, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem használjuk. Csak anyum szokta nézni, vele is meg van osztva.
Több mint 1 év ingyenes időszakot szedtem már össze az elmúlt időszakban. Talán másfél év alatt. Persze volt amivel én sem tudtam élni. Múltkor is olyan volt, amit te írtál, így azt nem tudtam beváltani.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Micsurin #56587 üzenetére
Alaplapot, tápot nem is néztem még. Tegnap jött meg, Windows frissítés elég sokáig tartott. Satisfactory meg a Fortnite felment, mindkettő faszán fut. Még lehet nézek hozzá valami jobb monitort. Tervezéshez jobb lenne egy nagyobb. Ram és videokártya csere annyira nem fontos, cura meg lightburn fusson rajta, nekem az volt a fontos. Mondjuk ahhoz meg nagyon overkill gép. Az még az érdekes, hogy ha ugyanezt (vagy hasonlót) akartam volna összerakni használtan, akkor drágább lett volna.
Játszani meg maradnak a konzolok. Nekem azon még mindig egyszerűbb.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
addikt
-
addikt
-
csuvicsuva
addikt
válasz homerhamm #56596 üzenetére
Én nagyon sokáig féltem a márkától, egyszer elrontottam egy Hifiben a cd lejátszót, a számítógépben meg csak Samsung optikai meghajtók döglöttek meg, illetve bátyám érintőképernyős telefonján is alattam adta meg magát az érintés.
Idén cseréltem telefont, a Xiaomi Redmi Note 12 Próval szemeztem sokáig, de végül egy Galaxy A34 lett belőle, meggyőzött a több ideig tartó főverzió támogatás. Eddig meg vagyok vele elégedve, bár hiába nagyobb a képernyő, mint az előző, sokkal többet ütök félre a billentyűzeten, meg néha nem vesz be érintéseket, pedig a fólia érzékenységet is bekapcsoltam. Bár nincs rajta sem jack, sem infra, meg nem tölt fel 30 perc alatt, de egyiket sem igazán használtam.
-
válasz csuvicsuva #56597 üzenetére
Nekem a SwiftKey billentyűzet vált be nagyon. Baromi gyorsan lehet vele gépelni, rengeteg beállítás van hozzá (méret növelés pl), témázható, tanul, stb. Próbáld ki. Mások meg a gboard billentyűzetre esküsznek, azt is érdemes megnézni.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
csuvicsuva
addikt
válasz icemad #56598 üzenetére
Anysoft Keyboardot használtam, ott a hosszú ékezetes betűk is külön voltak, de a P20 Lite csak android 9 volt, így nem tudtam, hogy későbbi verziókban már nincs benne ez a támogatás.
Találtam egy másik magyar fejlesztést, de ott meg annyi beállítási lehetőség volt, hogy többet szarakodtam vele, mint amennyit gépeltem.
Gboardot használom, elsősorban a kaomojik miatt, de lehet, hogy körbenézek, mert ez néha kiakaszt. Az alap Samsungot nem is néztem, hogy mennyire testreszabható.
-
Micsurin
nagyúr
válasz icemad #56592 üzenetére
Értem nem is örömöt akartam lopni, csak kérdeztél véleményt.
Ezért kérdeztem be mert jellemzően ezeknél a prebuilteknál a deszka + tápon fognak komolyabban + közepesen gatya 2666-os ram stickeket raknak bele na meg jó eséllyel oem hűtőt.Ennyiért jó alap ez későbbre mindenképpen.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest