Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • redzsi

    senior tag

    válasz MPowerPH #7049 üzenetére

    Látom kicsit megint elkéstem, de van még egy két dolog. Mondjuk van pár téma amivel kapcsolatban nem is velem vitáztál, de ez most mellékes.

    Kirov 80-as évekbeli? Igen. Hát a Ticonderoga? Az is. Persze ott van Arleigh Burke osztály, ez is van 25 éves, a legrégebbi Nimitzek is túl vannak 30-35 éven. És? Az megvan hogy a pl. B-52-es első felszállása 54 éve történt? Jó eséllyel 80 éves lesz mire végleg kivonják.
    "Kivancsi vagyok, hogy ala tudod e támasztani, nem csak a sajat szavaiddal is, amit állítasz. Mert ugye en megtettem." - nem, nem tetted meg. Egy deka cikket nem linkeltél, de ne is tedd.
    "Tan egy fejlesztomernok vagy az area 51-bol, vagy valamelyik USA katonai laborbol, hogy ilyen biztosan allitod, es el is varod, hogy mindenki elfogadja, amit irsz?" - nem pusztán csak tájékozottabb vagyok a keleti nyugati haditechnikával kapcsolatban, és nem gondolkodok végletekben.
    "a radarnak majdnem teljesen lathatatlan" - ilyen nincs, max később detektálható, cikk az F-117 lelövéséröl.
    Szu34 meg 35-os gepuk, amik mar akkor elavultak voltak, amikor legyartottak oket. - ez viszont érdekelne, fejtsd ki bővebben. A Szu-34 kifejlesztésével kb 8 éve végeztek a Szu-35sz verziója meg talán 2-3 éve repül? Mitől lenne elavult... Tudom mert orosz, és olvastad az usaweaponthebest.com-on. Akár tetszik akár nem ezek pl korszerű gépek. Az F-15, -16, -18C/D sem mai csirke, mégis potens harci gépek.

    És az elavult technikához pár sor. A fent említett F-117 lelövésénél használt P-18 radar 70-es évektől használják, a Nyeva légvédelmi rakétákat meg kb. 60-as évek elejétől. Nyilván toldozgatták foldozgatták a szerbek, de akkor is sokat mondó.

Új hozzászólás Aktív témák